Ga altijd goed voorbereid naar een meeting!

Meetings en vergaderingen zijn in het bedrijfsleven ontzettend belangrijk. Dat geldt natuurlijk voor interne meetings maar helemaal voor meetings met klanten of potentiele klanten. Het is dan ook zeker niet raar dat zo’n meeting behoorlijk veel stress op kunt leveren. Je hebt immers niet volledig in de hand hoe de meeting kan gaan lopen. Je kunt er wel voor zorgen dat je zo goed mogelijk voorbereid bent en dat je alles wat je in de hand kúnt hebben ook daadwerkelijk in de hand houdt. Dat voorkomt namelijk een hoop stress. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je hieronder!

Wees punctueel en gedetailleerd

Zorg dat je in de voorbereiding op je vergadering punctueel bent en op de kleinste details let. Dat doe je bijvoorbeeld door vooraf een agenda te maken of te vragen als de leiding van de meeting bij iemand anders legt. Daarnaast is het aan te raden om jezelf goed in te lezen in de persoon waar je een meeting mee hebt én het bedrijf waar hij of zij werkzaam voor is. Maak je de verschillende onderwerpen die tijdens de meeting ter sprake kunnen komen volledig eigen en zorg er daarnaast ook voor dat je op het ergste voorbereid bent. Houd vooral al rekening met kritische vragen waardoor je ook antwoorden paraat hebt. Alleen al door jezelf zo voor te bereiden zorg je voor meer zelfvertrouwen en minder stress bij jezelf.

Wees een professional

Professioneel overkomen is tijdens een meeting van groot belang. Houd altijd visitekaartjes en andere communicatie uitingen. Wanneer je vooraf schriftelijk contact hebt, dien je dat met briefpapier en enveloppen te doen waarop je huisstijl te herkennen is. Beschikt je daar nog niet over? Laat dan je briefpapier drukken. Dat kun je vandaag de dag snel en eenvoudig regelen. En als je dan toch bezig bent met je briefpapier drukken, kun je direct ook denken aan andere originele reclame-uitingen. Relatiegeschenken waarop je huisstijl herkenbaar is bijvoorbeeld of een nieuwe folder waarmee je tijdens de meeting indruk kunt maken. Als je erin slaagt om met zelfvertrouwen én als een professional over te komen, zal vrijwel iedere meeting succesvol worden!

Geplaatst door