Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Gamen en toch gezond bezig zijn? 4 handige tips

We hebben nogal een aantal fervente gamers in Nederland. Of je nu helemaal wild wordt van een potje Overwatch, of liever de wondere wereld van World of Warcraft induikt, zeker met een Blizzard gift card kun je alle kanten op. Sommige actieve gamers zitten uren aan de tv gekluisterd om de nieuwste games uit te spelen, online uitdagingen aan te gaan of internationale vrienden te maken met de tofste spellen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je lekker kunt gamen, en toch gezond bezig blijft zijn? Je doet het met deze handige tips.

1. Gebruik de Wii

Ben je verzot op spellen maar wil je even wat minder op de bank zitten? Schaf dan een Wii aan. Een enorme variatie aan spellen die ervoor zorgen dat jij lekker actief bezig bent, maken je game avond niet alleen leuk, maar ook nog eens gezond. Er zijn verschillende sport spellen te vinden, maar ook leuke interactieve games als Mario Kart zorgen ervoor dat je goed in beweging blijft. Ook zeker niet onaangenaam is de prijs van de Wii: voor een paar tientjes heb je al een (tweedehands) Wii in huis, inclusief een aantal toffe spellen.

2. Drink voldoende

Wanneer je intensief met een spel bezig bent kun je het drinken van voldoende water al snel vergeten. Zorg dat je een grote fles, of een aantal kleine flesjes water in de omgeving hebt, en wen jezelf aan om iedere x minuten een paar slokjes te nemen. Op die manier zorg je ervoor dat je goed gehydrateerd blijft, en sta je ook nog eens regelmatig op om even een plasje te plegen.

3. Eet gezond

Gezond eten is altijd belangrijk, maar zeker wanneer je veel zit is gezonde voeding van groot belang. Hoewel het natuurlijk erg aantrekkelijk is om een zak chips op schoot te nemen, is het beter om deze zak chips te vervangen door een lekker appeltje, of een gezond kopje yoghurt. Net zo lekker, en een stuk gezonder.

4. Ga lekker staan

Het gamen kan natuurlijk ontzettend intens worden; zeker wanneer het spannend wordt. En dit is natuurlijk helemaal geen probleem. Maar wanneer je urenlang aan de tv gekluisterd zit, zonder van die stoel af te komen, wordt het ineens een stuk ongezonder. Neem dan ook af en toe de tijd om van houding te wisselen, en ga gewoon even staand verder. Je ziet net zoveel als wanneer je zit, maar neemt een gezonde lichaamshouding aan.

Geplaatst door