Zorgverzekering

Kun je als student besparen op je zorgverzekering?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

In Nederland ben je tot je 18e verzekerd voor zorg zonder dat je hier geld voor hoeft te betalen. Nadat je volgens de wet volwassen bent, moet je dus zelf betalen voor je zorgverzekering, al kunnen je ouders dit ook voor je doen als ze lief zijn. Vaak zul je toch echt zelf opdraaien voor deze kosten en het is dan logisch dat je de tarieven zo laag mogelijk wilt houden. Besparen op de zorgverzekering is als student dan ook zeker mogelijk, waarover je hieronder meer leest. 

Hoe kun je als student besparen op je zorgverzekering? 

Als je zo weinig mogelijk geld wil overmaken naar je zorgverzekeraar raden we allereerst aan om verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo weet je precies welke polis voor jou het voordeligst is, al is het ook belangrijk om naar de voorwaarden te kijken. Nog meer besparen op je zorgpolis kun je als student doen met deze tips:

  • Vraag een zorgtoeslag aan, wat alleen kan als je een laag inkomen hebt.
  • Ga voor een zorgverzekeraar die je premies geeft omdat je een student bent.
  • Kies voor een studentenzorgverzekering, waarover later meer. 
  • Bepaal of je daadwerkelijk aanvullende verzekeringen hebt.
  • Verhoog je eigen risico zodat de maandelijkse premies lager uitvallen. 

Wat is een studentenzorgverzekering?

Net noemden we het al even: de studenten zorgverzekering. Niet alle Nederlandse verzekeraars bieden zo’n polis aan, maar gelukkig zijn er wel een paar maatschappijen waarbij je een speciale zorgverzekering voor studenten af kunt sluiten, VinkVink is hier een voorbeeld van. Deze zorgverzekeraar biedt dan bijvoorbeeld aanvullende pakketten aan voor scholieren. Daarnaast kun je in sommige gevallen korting krijgen als student door een verzekering via een collectiviteit af te sluiten. Onder de naam ‘Studenten Goed Verzekerd’ zijn de Landelijke Studentenvakbond en het Interstedelijk Studenten Overleg bijvoorbeeld een zorgcollectief begonnen. 

Is een studentenzorgverzekering geschikt voor mij? 

Je moet zelf bepalen of zo’n studentenzorgverzekering daadwerkelijk geschikt voor je is. Dit hangt helemaal af van je eigen zorgwensen, een ander kan dus niet bepalen of je zo’n polis af zou moeten sluiten. Voordat je op zoek gaat naar een zorgpolis moet je dus bepalen wat je behoeften en wensen zijn. Vervolgens ga je tijdens het vergelijken controleren of een studentenverzekering voldoet aan deze lijst. Als dit niet het geval is, zul je toch echt een polis af moeten sluiten die niet specifiek bedoeld is voor studenten.

.

Pin It