Menu
Gezondheid

Welke stappen je onderneemt wanneer verschillende behandelingen mislukken

Welke stappen je onderneemt wanneer verschillende behandelingen mislukken

Vandaag de dag hebben we tal van medische oplossingen voor verschillende situaties. Veel ziektes en aandoeningen zijn tegenwoordig te behandelen. Maar wat als je volledig op een specialist vertrouwt en de behandeling uiteindelijk mislukt? Als slachtoffer van een mislukte behandeling kun je nagaan of je in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Wanneer je letselschade hebt opgelopen tijdens een behandeling, is de specialist in kwestie meestal aansprakelijk. Dat geldt zeker als de behandeling mislukt is als gevolg van nalatigheid door de behandelaar.

Aansprakelijkheid behandelaar

Stel dat je een laserbehandeling ondergaat, bijvoorbeeld om haar, tatoeages of littekens te verwijderen. In veel gevallen teken je voorafgaand aan de behandeling een behandelovereenkomst. Daarin staat doorgaans ook vermeld dat de kliniek niet aansprakelijk is voor letselschade. Heb je brandwonden na laserbehandeling? Dan kan de behandelovereenkomst je ervan weerhouden om juridische hulp te zoeken. Algemene voorwaarden staan echter niet boven de wet. Wanneer een specialist nalatig is geweest, kun je hem of haar aansprakelijk stellen. Zoek juridische hulp en laat je niet tegenhouden door een getekende overeenkomst.

Schakel een letselschadeadvocaat in!

Wanneer een specialist fouten heeft gemaakt bij een behandeling, is het altijd verstandig om juridische hulp in te schakelen. Een letselschade advocaat Utrecht kan tijdens een vrijblijvend adviesgesprek inschatten hoe groot jouw kansen zijn om een zaak te winnen. Wanneer er sprake is geweest van nalatigheid, dan is de kans groot dat je de rechtszaak wint. Een letselschadeadvocaat helpt je om dit te bewijzen, maar kan ook helpen om de schade in kaart te brengen. Een gespecialiseerde advocaat kan je goed informeren over het bedrag dat je kunt eisen in de rechtszaal.

Het doel van een letselschade advocaat is om jou volledig schadeloos te stellen. Er wordt smartengeld uitgekeerd voor de emotionele schade die je hebt opgelopen. Daarnaast kan een mislukte behandeling ook extra complicaties en kosten met zich meebrengen. Mogelijk kun je (een periode) niet meer werken of moet je nieuwe behandelingen ondergaan om de schade van het letsel te verkleinen. Deze financiële schade moet door de tegenpartij vergoed worden. Jouw advocaat helpt je om alle schade op een rijtje te zetten, zodat je de schade op de tegenpartij kunt verhalen.

Een minnelijke schikking of een rechtszaak?

Vaak zal je advocaat in eerste instantie een brief sturen naar de tegenpartij. Er kan dan eventueel een minnelijke schikking getroffen worden. Daarbij zoeken beide partijen samen naar een oplossing en wordt er een schadevergoeding afgesproken. Wanneer jullie het niet eens worden, kan er een rechtszaak gestart worden. Jouw advocaat dient dan te bewijzen dat je letselschade hebt opgelopen als gevolg van nalatigheid. De rechter zal uiteindelijk bepalen of je een schadevergoeding krijgt en hoe hoog het bedrag zal zijn.

Wees niet bang voor de kosten

Als slachtoffer draai je bijna nooit op voor de kosten van je advocaat. Wanneer de tegenpartij aansprakelijk is, worden namelijk ook de kosten van de advocaat op de tegenpartij verhaald. Om die reden zal het niet snel voorkomen dat je als slachtoffer zelf de kosten voor jouw advocaat hoeft te betalen. Dat is enkel het geval wanneer de tegenpartij niets te verwijten valt. Een goede advocaat zal het echter meteen aangeven wanneer jouw zaak weinig kans van slagen heeft.