Geestelijke gezondheid

Zit je niet zo lekker in je vel? Denk hieraan!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

We leven in een maatschappij waarin er steeds meer van ons verwacht wordt. Sommige mensen kunnen goed omgaan met deze verwachtingen, maar er zijn helaas ook meer dan genoeg mensen die veel druk ervaren van deze verwachtingen. De verwachtingen wegen zwaar op de mentale gesteldheid en hier dient op de juiste manier mee om te gaan. Wanneer dit niet gebeurt kan een burnout zomaar om de hoek liggen. Dit is iets wat je te allen tijde dient te voorkomen. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij het herpakken van jezelf!

Externe hulp

Mentale problemen voelen over het algemeen als een intern probleem. De problemen spelen zich namelijk af in jouw leven. Dit is dan ook de hoofdreden dat veel mensen mentale problemen zelf willen oplossen. Toch is dit over het algemeen niet de beste keuze die je kunt maken. Het is namelijk erg moeilijk om jezelf weer te herpakken als je niet weet waar je moet beginnen. Het inschakelen van externe hulp is daarom in de meeste gevallen de beste optie. Denk hierbij aan het inschakelen van een life coach, of bijvoorbeeld een mental coach. Dit zijn mensen die getraind zijn in het verhelpen van mentale problemen. Doordat dit mensen zijn die buiten jouw leven staan kunnen ze met een neutrale blik naar jouw situatie kijken. Deze coaches kunnen al snel inzichten vergaren over jouw situatie waar je zelf waarschijnlijk geen weet van hebt. Het inschakelen van een coach zal voelen als een hele stap, maar na de samenwerking garanderen we je dat je hier geen spijt van zult hebben!

Zoek nieuwe impulsen of ervaringen

Veel mentale problemen worden veroorzaakt doordat mensen het idee hebben dat ze ‘vast zitten’. Dit gevoel kan in veel situaties opgewekt worden. Denk hierbij aan een relatie of een werksituatie waar je minder geluk uit haalt dan in het verleden. Om dit gevoel te doorbreken die je op zoek te gaan naar nieuwe impulsen of ervaringen. Binnen het werkveld kun je op zoek naar een nieuwe functie of beginnen aan een bij-of omscholingstraject. Binnen een relatie kun je op zoek naar nieuwe ervaringen die je samen beleeft. Wanneer je samen een nieuwe hobby of passie vindt zul je al snel merken dat je hier gezamenlijk nieuwe energie uit haalt. Als je niet precies weet waar je moet beginnen kun je hier wederom een coach voor benaderen. Het is in dit geval wel aan te raden om een coach dichtbij huis te zoeken. Hier kun je dan gemakkelijk met je partner langs. Woon je bijvoorbeeld in Breda, kies dan voor een Mental Coach Breda. Ditzelfde geldt natuurlijk voor iedere andere plek waar je kunt wonen!

.

Pin It