Allergieën

Vervelende huidproblemen door allergieën

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Dit jaar is het allergieseizoen gemeld als één van de ergste ooit, dankzij de vertraagde start van de lente. Ook wel de “pollen tsunami” genoemd. Onze allergieën hebben geen schijn van kans tegen alle pollen in de lucht. Naast dat het voor niezen zorgt en jeukende ogen, kunnen allergieën ook een ernstige schade aan uw huid veroorzaken. Gelukkig zijn er manieren om deze schade te verhelpen. Hier zijn enkele belangrijke huid problemen die u zou kunnen ervaren als u last van allergieën hebt, en hoe u ze kunt oplossen.

Pufferig
Uw huid kan zeer opgezwollen en geïrriteerd raken van de allergieën. Dit komt door een lekkage van een serum (een heldere vloeistof in het bloed die allergische reacties veroorzaakt) in de huid. Gebruik daar tegen anti-inflammatoire antihistaminica om zwelling te verminderen. Een andere optie zijn ice packs, plaats deze direct op het gebied onder de ogen voor vermindering.

Roodheid
De huid rond de neus kan rood worden door al dat snuiten. Maar gelukkig zijn er tissues die Aloë bevatten, deze zijn veel zachter dan normale tissues. Als de roodheid aanhoudt, gebruik dan Aloë Vera gel op de beschadigde huid om op een natuurlijke manier de roodheid en ontsteking te verminderen.

Velletjes
De constante wrijving van het gebruik van al die tissues kan er dus ook voor zorgen dat uw huid droog wordt, en gaat vervellen. Om de huid gehydrateerd te houden, is de juiste vochtinbrengende crème de sleutel. Geur vrije producten zijn dan het beste, omdat geuren allergenen zichzelf zijn en dan voor nog meer irritatie kan zorgen.

.

Pin It