Menu
Man / Vrouw

Verbreekt u de relatie of geeft u het nog een tweede kans?

Er zijn momenten in een langdurige relatie dat de twijfel toeslaat, wil ik nog wel verder met hem of haar? Een moeilijke vraag waarin veel aspecten afgewogen moeten worden om tot een juiste beslissing te komen. Zet u alles op alles om bij elkaar te blijven of is het beter elkaar wat ruimte te geven en een andere weg in te slaan? Een relatie verbreken doet u niet zo maar en gaat gepaard met veel emotie. Maak geen overhaaste beslissingen en overweeg of u de relatie nog een kans wilt geven. Ik heb een aantal vragen voor u op een rijtje gezet om uzelf af te vragen of de relatie nog een toekomst heeft of dat het beter is om deze te verbreken.

  1. Waarom wilt u de relatie verbreken
    De gedachten om een relatie te verbreken schiet niet in één keer te binnen. Voor dat de vraag gesteld wordt is er vaak een langere periode waarin u meerdere malen twijfelt aan de relatie. Soms zijn het kleine dingen soms zijn het grote gebeurtenissen wat de relatie aan het wankelen brengt. Zet de redenen waarom u denkt aan de relatie te verbreken op een rijtje en leg deze weg. Pak na een tijdje het lijstje er nog eens bij, is deze groter of juist kleiner geworden en bent u nog steeds van mening dat deze redenen er toe leiden dat u de relatie wilt verbreken? Praat er over met uw partner, misschien is hij/zij zich er niet van bewust dat bepaalde gewoontes voor u een struikelblok zijn en wie weet zijn er met een paar kleine aanpassingen geen redenen meer over om te twijfelen aan uw relatie. Geef elkaar een kans en de ruimte om te groeien in een relatie en vecht voor die tweede kans. Zijn er dingen gebeurt die voor u het vertrouwen hebben beschaamd en kunt u hier niet verder mee leven dan wordt het tijd om in te zien dat de relatie geen toekomst meer heeft.
  2. Wat kan ik doen om de relatie te verbeteren
    De schuld van het stuklopen van een relatie ligt nooit bij 1 persoon. Twijfelt u omdat er misschien ongemerkt veranderingen in de relatie zijn geslopen? Stel uzelf ook altijd de vraag: wat kan ik doen om de veranderingen weer terug te zetten in de relatie? Praten is ook hierbij natuurlijk van belang. Vraag aan uw partner waar hij/zij verbeteringen ziet en doe beide water bij de wijn om de relatie weer een stuk leuker te maken. Komt u er samen niet uit en leid het praten tot een ruzie omdat u beide van mening bent niet te willen veranderen dan kunt u zichzelf afvragen of dit nog wel een relatie is waar u voor wilt vechten.
  3. Waarom ben ik bij mijn partner
    Zeker bij lange relaties waar het ritme van de dag de passie heeft overgenomen ligt sleur op de loer. Het is altijd goed om even terug te gaan naar het begin van uw relatie. Waarom was u zo aangetrokken tot uw partner en wat deed u voor een leuke dingen om bij elkaar te zijn. In het begin van de relatie leuke dates gehad? Blaas deze weer nieuwe leven in. Bezoek het restaurantje waar u ging eten of ga naar de plek waar voor het eerst oogcontact werd gemaakt. Val opnieuw voor uw partner en spreek samen momenten af wanneer het alleen om u samen draait. Trek een mooie outfit aan en neem tijd voor elkaar. Laat de passie weer terugkomen in de relatie en weet waarom u bij uw partner bent.

De vraag of u een relatie moet verbreken gaat altijd gepaard met veel antwoorden. Praat erover met uw partner maar ook met mensen in uw directie omgeving. Behoefte aan professionele hulp? Voel geen schaamte en laat iemand u helpen. Door te praten over uw gevoelens krijgt u nieuwe inzichten en kan de afweging voor het verbreken van de relatie beter worden afgewogen. Wees eerlijk naar uzelf en uw partner want een ongelukkige relatie waarin u beide vast zit heeft geen toekomst.