Overlijden

Een persoonlijk herinnering aan uw dierbare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

We staan er liever niet bij stil, maar helaas krijgen we vroeg of laat allemaal te maken met de dood. Om hier goed mee om te gaan is het toch belangrijk dit onderwerp bespreekbaar te maken en wanneer mogelijk eventuele wensen van een dierbare door te nemen. Zo wordt het zodra uw dierbare komt te overlijden iets makkelijker om het afscheid op de juiste manier te regelen en hierbij rekening kunnen houden met de wensen van de overledenen.

Het blijft natuurlijk altijd heel moeilijk om afscheid te nemen van een dierbare, maar er zijn wel verschillende mogelijkheden om herinneringen levend te houden en het gevoel te hebben dat jouw dierbare toch nog een beetje bij je is.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de as van de overledene te laten verwerken in een assieraadAssieraden zoals een ashanger of asring, zijn gedenksieraden waar je een beetje as, stukje stof of een haarlokje van  jouw dierbare in kunt doen. Zo heb je een mooi tastbaar aandenken aan een overledene, voor een fijne steun.

Gedenksieraden zijn ‘gewone’ sieraden die echter kunnen worden voorzien van een aandenken aan een overleden dierbare. Er wordt slechts een symbolische hoeveelheid as aan het gedenksieraad toegevoegd. Echter kan dit toch zorgen dat het sieraad een fijne steun wordt. Een klein deel van de dierbare kan namelijk ‘dichtbij’ blijven na een overlijden.

Gedenksieraden zijn er in verschillende materialen, zo kunt u kiezen voor zilveren, rvs of gouden assieraden.

Mocht u persoonlijk advies willen over de sieraden of de mogelijkheden dan is dat natuurlijk mogelijk.

.

Pin It