Menu
Man

Bamboe ondergoed: ideaal voor als u snel zweet

Bent u een man die gelijk grote zweetplekken onder zijn oksels krijgt bij lichamelijke inspanning, of als hij zenuwachtig is? Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen sowieso al sneller en meer zweten dan vrouwen, maar bij sommigen is dit nog meer het geval dan bij anderen.

Of u nu bezig bent met een work-out in de sportschool, buiten aan het hardlopen, een belangrijke presentatie hebt op uw werk of lekker op het terras in de zon een biertje zit te drinken, uw lichaamstemperatuur loopt er waarschijnlijk van op. Om weer af te koelen produceert het lichaam zweet. Wel functioneel, niet erg fris.

Textiel van bamboe werkt vochtregulerend

In dit soort gevallen is het belangrijk kleding aan te hebben die vochtregulerend werkt. Zo wordt het vocht geabsorbeerd en verdampt het volgens snel. Bamboetextiel heeft deze eigenschappen, en is dus ideaal voor mannen die veel en snel zweten. Op de stof zijn geen zweetplekken zichtbaar, en ontstaan er ook geen vieze vlekken. Er zijn t-shirts, sokken en boxershorts van bamboe, alle kleding dus die direct op het lichaam gedragen wordt.

Dat bamboe zo goed vocht kan afvoeren komt door de holle en poreuze vezel. Het kan tot 70 procent meer vocht opnemen dan katoen, maar is tegelijkertijd sneldrogend door de ruimte tussen de vezels. De hele dag door blijft u lekker fris door de anti-transpirerende en antibacteriële eigenschappen. Anderzijds is de thermische werking wel tweemaal zo groot als wol, waardoor de stof u in koudere jaargetijden ook juist heerlijk warm houdt. Fijn bijkomend voordeel is natuurlijk ook dat bamboetextiel kreukvrij is en dus niet gestreken hoeft te worden. Het gaat natuurlijk niet alleen om duurzaamheid, maar ook om comfort. De ronde vezels maken dat de stof erg zacht aanvoelt.

Bamboe is een duurzame textielsoort

Bamboe is veel duurzamer dan andere textielsoorten. Katoen is bijvoorbeeld een niet-duurzaam materiaal. Het wordt geteeld op te droge plekken waardoor veel irrigatiewater nodig is, tot wel 10.000 tot 20.000 liter voor een kilo katoen (een spijkerbroek). Daarnaast worden in de katoenteelt veel chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Bamboe daarentegen heeft geen kunstmatige bewatering nodig. Het grassoort is daarnaast de snelst groeiende plant ter wereld, het kan tot een meter per dag groeien en wel 30 meter hoog worden. Na het kappen groeit bamboe vanzelf weer aan, en bij de teelt zijn geen pesticiden nodig. Zijn ze gefabriceerd van bamboe dan kunt u dus bijvoorbeeld niet alleen over comfortabele boxershorts spreken, maar ook echt over duurzame boxershorts.