Menu
Man / Vrouw

Aantrekkingskracht tussen man en vrouw

ogenHoe kies je jouw partner uit? Heb je jouw partner gevonden, omdat hij/zij een soulmate is? Als jij je partner beschrijft, heb je het misschien over gemeenschappelijke interesses, hobby’s die op elkaar aansluiten en humor die alleen jullie samen delen. Die ‘klik’ hebben met iemand is belangrijk, echter hoe je lichaam werkt of reageert heeft ook invloed op de aantrekking tussen man en vrouw.  

Karakter en lichamelijke response

Datingsites koppelen karaktereigenschappen voor het maken van een goede match. Echter dat bij een bepaald karakter, ook bepaalde lichamelijke responses horen, daar denk je niet snel aan. Ondanks dat je karaktereigenschappen hebt die verschillend zijn, reageer je wel primair op een manier die ervoor zorgt dat je lichaam bepaalde hoeveelheden dopamine, serotonin, testostron en/of oestrogeen aanmaakt. Je zou dus kunnen stellen dat of je iemand aantrekkelijk vindt samenhangt met je gedrag en de response die je hormonen aan de tegenpartij geven.

Wanneer ben je aantrekkelijk?

  • Mannen zijn aangetrokken tot vrouwen tijdens hun ovulatie. De wetenschap wijst dit toe aan het feit dat vrouwen dan een natuurlijke blos op hun wangen hebben.
  • Hoe jij je kleedt heeft effect op hoe aantrekkelijk anderen je vinden. Door rood te dragen verhoog je jouw seksuele aantrekkelijkheid. Zorg dus dat je rode items in huis hebt en gebruik desnoods een pabo kortingscode om iets aan te schaffen.
  • Er is een relatie tussen ‘jonge’ en ‘oude’ ouders en tot welke groep mensen jij je aangetrokken voelt. Mannen en vrouwen met ouders van dertig jaar of ouder – toen zij werden geboren –  voelen zich minder aangetrokken tot jong uitziende personen en hebben een voorkeur voor gezichtskenmerken die een oudere leeftijd laten zien. Denk aan rimpels rondom de ogen.
  • “Ik val vooral op ogen”, hoe vaak hoor je dat niet zeggen? Het is ook waar: ogen bepalen hoe aantrekkelijk iemand is. De donkere ring om je iris heen, geeft je ogen een aantrekkelijke uitstraling. Hoe groter en dikker deze ring, deze te groter de aantrekking. Niet vreemd dus dat je speciale lenzen kunt kopen waarbij de limbale ring extra groot is.