Menu
Kinderen

Hoe kunt u uw kinderen in de winter meer laten buitenspelen?

buitenspelen

Niet elk kind is te stimuleren om buiten te gaan spelen. Wanner het buiten ook nog eens koud is willen sommige kinderen liever helemaal niet naar buiten. Buitenspelen, ook in de winter, is hartstikke gezond voor uw kinderen maar hoe krijgt u het voor elkaar dat ze meer buiten gaan spelen?

Waarom juist buitenspelen in de winter?

Kinderen bewegen buiten meer. Ook in de winter zijn speeltuinen te bezoeken. Kleed de kinderen lekker warm aan en vergeet ook de handen en oren niet. Door buiten te rennen en klauteren krijgen de kids het vanzelf warm waardoor ze die koude temperatuur snel vergeten zijn. Een potje voetballen met de buurkinderen kan ook in de winter geen kwaad. Gezonde lucht en extra vitamine D geven de kinderen een goede weerstand tijdens het winterseizoen. Na het buitenspelen lekker opwarmen voor de kachel en daarna als een blok slapen om wel vol energie aan de dag te beginnen. Buitenspelen in de winter kent vooral veel voordelen.

Welke activiteiten kunt u ondernemen met de kinderen

Maak een mooi herfsttafel met de mooiste producten uit de natuur. Poppetjes van kastanjes maken of voer zoeken voor de vogeltjes. Bouw hutten en ontdek nieuwe paadjes tijdens een heerlijke winter wandeling. Winterpicknicken met warme chocolade melk, wie wil dit nu niet. Hout verzamelen voor de vuurkorf en daarna lekker opwarmen. Laat de kinderen bewegen.

Niets is leuker dan sneeuw in de winter

Natuurlijk kunnen kinderen niet wachten om naar buiten te gaan met de sneeuw. Kleed ook voor een middag ravotten in de sneeuw uw kinderen goed aan. Sneeuw smelt en maakt de kleding nat. Doordat kinderen uren druk kunnen zijn met het maken van een sneeuwpop, sleetje rijden of een sneeuwballen gevecht merken ze niet eens hoe koud het buiten is.

Geniet van ieder zijn seizoen. Buitenspelen kan altijd.