Drugs als relatietherapie, of liever een methode zonder bijwerkingen

Recentelijk schreef het NRC een artikel over het gebruik van MDMA als relatietherapie. Voor sommige stelletjes zal het zeker werken maar wij geven de voorkeur aan een methode zonder bijwerkingen. Tijd om stil te staan bij wat relatietherapie precies is en of het zal helpen bij je relatie.

Barabara, die anoniem wil blijven, geeft in het NRC artikel aan dat hun relatie als een reset aanvoelt na een avondje MDMA op de bank. Hoewel de drug voor meer openheid en een warm gevoel kan zorgen, kleven er ook gevaren aan het middel. Zo kan het de hartslag en lichaamstemperatuur verhogen met als gevolg uitdroging of oververhitting. Wij vroegen Laurien van Egeraat, mediator en coach van De Eerlijkheidsfabriek om tekst en uitleg.

Heb ik relatietherapie nodig?

Door de waan van de dag kan het voor komen dat een relatie in de sleur zit. Drukte op het werk, huishouden, kinderen of wat te denken van geldproblemen. Er zijn genoeg redenen waardoor een relatie even niet lekker loopt. Voor degene die het veilig willen spelen gaat er natuurlijk niets boven een goed gesprek. Omdat dit voor veel stellen met relatieproblemen juist een lastig punt is, kan een relatie mediator uitkomst bieden. Merk je dat je minder tijd voor elkaar hebt en dat er veel spanning is in een relatie? Dan is het mogelijk om een gesprek aan te gaan met een therapeut. Er heerst redelijk wat taboe rondom het onderwerp daarom zijn de kennismakingsgesprekken vaak gratis.

Wat doet een relatie mediator

Wanneer de relatie niet goed meer werkt is het niet meteen een reden om de relatie te verbreken. De jarenlange liefde die in elkaar is gestoken blijft altijd de moeite waard om voor de vechten. Een relatie mediator is een neutrale partij die het gesprek op gang brengt tussen partners. Door samen op zoek te gaan naar de spanningen kunnen er patronen worden ontdekt. Deze patronen worden vervolgens besproken en verwerkt. Pas dan kan worden gezocht naar oplossingen. Alles in samenspraak. Dat maakt een therapie tot een succes. Het mooie aan een relatietherapie is dat je op termijn niet onbewust naar een scheiding toeleeft maar juist thuis komt in een prettige sfeer.

Worstel je al een tijdje met relatieproblemen? Neem dan gerust contact op met een coach. Want zoals Haley Reinhart zingt: Love Is Worth Fighting For.

Geplaatst door