Gezin

Hoe voorkom je gedoe tijdens het scheiden?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Een scheiding is een heftig proces wat voor veel verdriet kan zorgen. Het gezegde ‘scheiden doet lijden’ is dan ook helaas vaak van toepassing. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn, is belangrijk om een scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor jullie als ex-partners is het natuurlijk fijn wanneer je er samen op een volwassen manier uit kunt komen. Helaas is dit niet voor iedereen even makkelijk. Emoties zoals wrok, jaloezie en boosheid kunnen de overhand nemen in een (v)echtscheiding. In dat dat geval kan mediation in Amsterdam jullie ondersteunen om dit proces zo goed mogelijk door te komen. Zo voorkom je onnodig gedoe tijdens het scheiden.

Eerste hulp bij scheiden

Bij een scheiding moeten veel praktische zaken opgepakt worden. Hoe worden de financiën verdeeld en wat gebeurt er met het (koop)huis? Ook zullen er afspraken gemaakt moeten worden voor co-ouderschap. De ouders moeten een ouderschapsplan opstellen waar beiden zich in kunnen vinden. Bij oudere kinderen is het ook belangrijk om hen deels te betrekken bij dit proces. Op deze manier voelen zij zich gehoord, en voelt het niet alsof alles buiten hen om afspeelt. Bij jonge kinderen is het vooral belangrijk zo veel mogelijk aanwezig te zijn en te laten zien dat er niets verandert aan de liefde die jullie beiden voor hem of haar hebben. Waar een advocaat vooral de praktische en financiële kanten van een scheiding oppakt, helpt een mediator van DeScheidingsMediator.nl om op een empathische manier de communicatie te herstellen. Er wordt niet gericht op wat er te winnen valt, maar hoe er een win- win situatie gecreëerd kan worden.

Waar helpt een scheidingsmediator jou bij?

Waar helpt een scheidingsmediator jou bij

Een scheiding kan vele oorzaken als gevolg hebben. Werkloosheid, ziekte, vreemdgaan of een vlammetje dat langzaam dooft kunnen ervoor zorgen dat partners uit elkaar groeien. DeScheidingsMediator.nl kan jou hierbij helpen. Het kan als donderslag bij heldere hemel gebeuren, of het resultaat zijn van een lange, pijnlijke lijdensweg. Wat de oorzaak ook is, een scheiding is niet makkelijk. Naast je eigen pijn en verdriet, komt er ook veel op je af qua praktische zaken. Aan jullie de taak dit zo vreedzaam mogelijk op te pakken. Het is niet zo vreemd dat dit in de realiteit een behoorlijke klus blijkt te zijn. Mediation Amsterdam helpt jullie om overzicht aan te brengen in de chaos. Door alle aspecten op een rijtje te zetten, wordt er samen naar een oplossing gewerkt. Hierdoor wordt er veel gedoe voorkomen. Zo geven jullie een goed voorbeeld aan de kinderen, en wordt een goede basis gelegd voor een succesvol co- ouderschap.

Afspraak is afspraak

Tijdens een scheiding moeten veel afspraken gemaakt worden. Er verandert veel in het leven van jou en van de kinderen. Hierdoor kan het zijn dat het veel tijd en energie vraagt om te wennen aan de nieuwe situatie. Wel is belangrijk dat er rust en vertrouwen gecreëerd wordt. Dit is belangrijk voor jullie, maar ook essentieel om de kinderen zo veel mogelijk structuur en duidelijkheid te bieden. Probeer daarom altijd afspraken na te komen, zodat iedereen op een ontspannen manier kan wennen aan een nieuw begin.

.

Pin It