Menu
Make up

Welke mascara past het beste bij u?

Krijgt u bij de ene mascara prachtige lange wimpers en stelt de andere mascara u teleur door klontjes? Gebruik een mascara die bij uw wimpers past dan zult u een nog beter resultaat krijgen. Welke mascara past het beste bij u en wat voor soort mascara wilt u?

Korte wimpers

Heeft u wat kortere wimpers dan is het belangrijk om naar het borsteltje te kijken van de mascara. Het moet dan namelijk een dun borsteltje zijn, zo voorkomt u zwarte stippen onder of boven de ogen. Als de borstel te groot is komt u niet goed bij de haar aanzet en zullen de wimpers minder mooi zwart kleuren.

Lange wimpers

Als u zelf al prachtige lange wimpers heeft hoeft u er natuurlijk niet zo veel aan te doen. Mocht u toch mascara gebruiken kunt u het beste kiezen voor een wat gespreide borstel. Zo gaan de lange wimpers minder snel aan elkaar plakken en behoudt u volume.

Naturel

Wilt u mascara gebruiken om uw wimpers mooi donker te kleuren maar wilt u het wel rustig houden? U kunt er dan voor kiezen om een mascara te gebruiken voor een naturel look. Deze borsteltjes zijn vaak van rubber of siliconen, hier blijft weinig mascara aan zitten. Zo kunt u dus zonder klontjes mascara aanbrengen en zo zit er niet te veel aan.

Wimpers met volume

Heeft u zelf niet zo veel volume in uw wimpers? Door een dikke borstel te gebruiken zult u veel volume creëren en zal er veel mascara in uw wimpers komen. De dikke borstel neemt namelijk veel mascara op waardoor u met één keer over de wimpers heen gaan al volume heeft.

Gekrulde wimpers

Het is natuurlijk prachtig als de wimpers iets naar boven buigen, zo ziet u pas echt de lengte van de wimpers. Steken uw wimpers vaak recht naar voren kunt u een C krul borstel gebruiken. Door de gebogen borstel kunt u de wimpers naar boven krullen en zullen ze erg lang lijken. Om dit nog meer te accentueren kunt u ook een wimperkruller gebruiken.

Tips voor het aanbrengen van mascara

 • Maak een zigzag beweging
  Door vanaf de aanzet een zigzag beweging te maken zullen de wimpers meer volume krijgen en zal er meer mascara op de wimpers terecht komen.
 • Oogschaduw
  Wilt u uw look afmaken met een mooie kleur oogschaduw? Zorg dat u eerst de oogschaduw aanbrengt voordat u mascara op doet. Anders kan het stof van de oogschaduw op de wimpers terecht komen.
 • Mascara vervangen
  Gemiddeld gaat mascara ongeveer 3 maanden mee. Het kan zijn dat uw mascara dik en taai wordt dan is deze niet meer goed en zullen er klontjes ontstaan.
 • Maak geen pomp beweging
  De meeste zullen dit wel doen om meer mascara aan het borsteltje te krijgen. Hierdoor komt er echter ook meer zuurstof in het flesje en in de mascara waardoor het sneller uitdroogt.

Zorg voor prachtige wimpers met de verschillende soorten borsteltjes.