Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Verzorg uw huid door een heerlijk gezichtsmasker

Bent u er aan toe om even goed voor u zelf te zorgen? Een gezichtsmasker hoort hier zeker bij. U kunt na het douchen even heerlijk gaan ontspannen terwijl het masker zijn werking doet. Als het masker er éénmaal af is kunt u genieten van een egale en gladde huid.

Heeft u een gezichtsmasker nodig?

Sommige mensen hebben van zichzelf een prachtige huid, er zijn echter velen met mij die hier niet tevreden over zijn. Sommige hebben last van een vettige of droge huid terwijl andere juist problemen hebben doordat ze een gevoelige huid hebben. Door 1 of 2 x in de week een masker aan te brengen zult u merken dat uw huid een stuk mooier en rustiger wordt.

Wat voor huid type heeft u?

Normale huid: De huid voelt soepel en zacht aan en heeft een matte glans. U kunt de poriën zien maar deze zijn niet verwijd.

Droge huid: Ongeveer 25% van alle mensen heeft een droge huid. Er ontstaan snel rimpeltjes en droogtelijntjes door te weinig vocht. De huid is ruw en voelt gespannen aan.

Vette huid: Een vette huid kunt u vaak herkennen door het glimmen. Vaak zal het gaan glimmen op de neus, voorhoofd en kin. De poriën staan ver open en dat zorgt voor veel talgafscheiding.

Gecombineerde huid: Bij veel mensen kan het ook een combinatie zijn van een droge maar ook vette huid. Zo kunt u een glimmende neus hebben terwijl uw wangen wellicht een stuk droger zijn.

Gevoelige huid: U zult in dit geval vaak rode plekjes hebben en bij het gebruiken van een verkeerd product kan uw huid snel van slag zijn. Dit kan ook gebeuren door de zon. In de meeste gevallen is een gevoelde huid ook erg droog.

Verschillende soorten maskers

Als u uw huidconditie wilt verbeteren kunt u beginnen om vaker huidmaskers op te doen. Er zijn echter verschillende soorten afhankelijk wat u prettig vindt en wat u nodig heeft.

  • Kleimasker: Deze is geschikt voor mensen met een vette huid. Klei heeft namelijk de eigenschap om vet op te nemen.
  • Crèmemasker: Dit masker is eigenlijk geschikt voor elk huidtype omdat het erg goed de huid reinigt.
  • Peel off masker: Als u last heeft van veel mee-eters en puistjes is dit een goed masker om ze mee weg te halen.
  • Poedermasker: Doordat het vocht uit het masker gaat en uw huid samentrekt helpt u bij de doorbloeding in uw gezicht te verbeteren en zorgt u ook dat de dode huidcellen verdwijnen.

Hydrateer uw huid

Naast het aanbrengen van een masker is het ook belangrijk om veel water te drinken. U houdt zo uw huid gehydrateerd en dit zal het vormen van rimpels tegen gaan. Als er te weinig vocht in uw huid zit kunnen er sneller fijne lijntjes ontstaan. Het kan zijn dat uw huid op het moment wat dof is, als u veel water drinkt zal ook uw huid weer stralen en minder dof zijn.

Houd uw huid gezond en zorg voor een wekelijks gezichtsmasker.

Geplaatst door