Haar

Beschadigd haar? Dit kan erbij helpen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Beschadigd haar is op verschillende manieren te herkennen, zoals door gespleten haarpunten, dofheid en droogte. In een erger stadium loop je zelfs de kans op het afbreken van je haar. Een rigoureuze optie is dan maar je haar af te knippen. Dat wil je waarschijnlijk liever niet en dan helpt het om naar andere oplossingen te zoeken. Bijvoorbeeld beschadigd haar herstellen aan de hand van onderstaande methoden.

Gebroken verbindingen herstellen
Als je haar is aangetast door bijvoorbeeld een chemische behandeling dan is het belang de gebroken verbindingen te herstellen. Olaplex is daar een geschikt middel voor dat over ingrediënten beschikt om gebroken verbindingen in je haar te herstellen. Uiteraard is het daarna ook belangrijk je haar goed te verzorgen met bijvoorbeeld een shampoo van La Roche Posay.

Behandel je haar voorzichtig
Als het proces van herstel van beschadigd haar is ingezet, is het aan te raden daarna voorzichtig om te gaan met je haar. Zo is hitte funest voor je haar en is het daarom verstandig de föhn niet te gebruiken. Of als het niet anders kan heel kort en op een lage stand met voldoende afstand tot je haar. Dep je haar na een wasbeurt met een handdoek droog in plaats van hard te wrijven. Kam of borstel je haar verder niet als het nog nat is, want nat haar is kwetsbaar voor beschadiging.  Zo is het ook belangrijk om je haar te beschermen tegen felle zon door een petje of hoedje te dragen.

Gebruik een haarmasker
Een andere manier om beschadigd haar te herstellen, is door een haarmasker te gebruiken. Het is overigens mogelijk om zelf een haarmaskertje te maken. Bijvoorbeeld door amandelolie of kokosolie te gebruiken die diep tot je haar doordringen. Masseer de olie goed in en laat het twee uur intrekken om daarna de olie met shampoo te wassen en uit te spoelen. Wil je liever een professioneel haarproduct dan koop je gewoon een haarmasker.

Leef gezond
Het is eveneens belangrijk om gezond te leven. Je weet waarschijnlijk wel dat een gezonde levensstijl bijdraagt aan een gezonde huid. Dat is ook het geval als het om je haardos gaat. Neem voldoende vocht tot je, maar drink geen alcohol. Eet gezonde voedingsmiddelen, zoals noten, vette vis, wortelen en eieren. IJzer en vitamine A zijn belangrijke bestanddelen die bijdragen aan een gezonde haardos. Combineer je bovenstaande methoden dan heb je binnen no-time weer gezond en stralend haar.

.

Pin It