Menu
Beauty nieuws

Oosterse massage: alles wat je moet weten

De authentieke Oosterse massage is een eeuwenoude traditie die aanvankelijk is ontstaan om de werkers op de rijstvelden van hun pijn te verlichten. Van jongs af aan leren kinderen in de Oosterse cultuur de kneepjes van het vak en op deze manier wordt de traditie al jarenlang van familie tot familie doorgegeven.

Kennis over de balans in energiestromingen wordt in de Oosterse cultuur met de paplepel ingegoten; het is simpelweg onderdeel van het leven. In de loop van meer dan 3000 jaar hebben masseurs in het Oosten dan ook een diepgaande kennis van de energiebanen- en knooppunten in het lichaam opgebouwd. En dat maakt de Oosterse massage gewoon net even iets specialer.

Helende werking

Het is al langer bekend dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn op meer manieren die wij ons realiseren. We trekken bijvoorbeeld onbewust onze schouders op bij stress wat kan leiden tot hoofdpijn, spierpijn en andere klachten. Een goede Oosterse massage kan zeer helend werken bij deze klachten. Opgehoopte stress wordt uit de spieren gemasseerd waardoor afvalstoffen gemakkelijker worden afgedreven en onze emoties en energie weer soepel door kan stromen naar de plek waar het nodig is.

Natuurlijke oliën

Bij een goede massage worden geen chemische producten gebruikt. Natuurlijke oliën zitten namelijk vol voedingsstoffen en wordt van oudsher al gebruikt om huid en haar te bezorgen en te beschermen. Dit maakt het de perfecte basis voor een goede Oosterse massage.

Verschillende soorten Oosterse massage

Maar welke soorten Oosterse massage zijn er eigenlijk allemaal? Kun je wat meer energie gebruiken of hebben je spieren wat meer ontspanning nodig? De eeuwenoude, authentieke Oosterse massage werkt vooral met acupressuurpunten, rekkingen en strekkingen. Hierdoor ontspannen je spieren en krijgt de levensenergie ruimte om te vloeien. Specifieke massages richten zich op de knopen in de spieren. Nekpijn, rugpijn of vastzittende schouders worden met kracht los gemasseerd. Andere massages richten zich bijvoorbeeld op het zuiveren van afvalstoffen. Met behulp van een speciale Detox Oil wordt dan het zelfreinigingssysteem van je lichaam weer in balans gebracht.

Gewoon ontspannen

Als je al wel eens gemasseerd bent weet je hoe heerlijk het kan zijn. Natuurlijk is een massage ook zonder specifieke wensen gewoon enorm fijn. Een full body massage zorgt voor ontspanning voor lichaam en geest. Met natuurlijke oliën wordt je dan door professionele masseurs in volledige ontspanning gebracht. Mocht full body nu niet je ding zijn dan kun je natuurlijk ook gewoon voor een voet- en hoofdmassage gaan. Gewoon even lekker ontspannen, weg van het drukke dagelijkse leven en krachten opdoen voor een nieuwe week.

Zelf aan de gang

Ben je een masseur en wil je je graag verdiepen in de Oosterse massage? Ga dan eens op zoek naar een Vacature masseur bij een Oosters massage huis.