Menu
Beauty nieuws

Ontdek de voordelen van de infraroodsauna

Ben jij bekend met de infraroodsauna? Misschien heb je hem wel eens gebruikt tijdens een dagje sauna in een wellness centrum. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een infraroodsauna en schaffen er daarom een aan voor in huis. Niet zo’n gek idee. Want één van de voordelen is dat de infraroodsauna goed werkt tegen spier- en gewrichtspijn. Maar er is meer!

De infraroodsauna werkt, anders dan de traditionele kachelsauna’s, op infraroodstraling. De warmte in de sauna zorgt ervoor dat je bloedcirculatie goed op gang komt. Dat is fijn voor de huid en door het zweten raak je direct afvalstoffen kwijt. In de infraroodsauna wordt het meestal zo’n 40 tot 60 graden Celsius. Dat is een stuk minder warm dan in de traditionele sauna’s. Hierdoor houd je het langer uit en kan je rustig ontspannen.

Een ander voordeel van de infraroodsauna ten opzichte van de gewone sauna, is dat deze snel warm is. Je kan direct beginnen met je saunagang en het scheelt in energiekosten. Verder is de werking vrijwel hetzelfde: je lichaam gaat flink zweten en zoals we al eerder schreven, de bloedcirculatie komt op gang. Een half uur in de infraroodsauna biedt al verlichting bij spier- of gewrichtspijn.

Tips voor een saunagang in de infraroodsauna

  • Begin rustig en bouw de duur van je sessie langzaam op
  • Drink van tevoren en achteraf genoeg water
  • Neem vooraf een douche, hierdoor zweet je beter
  • Pak na de saunagang een korte lauwe douche om af te koelen

Wil je meer informatie over de infraroodsauna? Of denk er je erover om er één aan te schaffen? Klik dan hier: infraroodsauna.

Foto: Amazon.com