Diëten was nog nooit zo leuk!

Iedereen, met of zonder overgewicht, weet ongetwijfeld hoe je moet diëten. Maar het blijft hoe dan ook een feit dat niemand graag gaat afvallen. Daarom deze vijf tips om jouw dieet een stuk gemakkelijker te maken.

1. Ga opruimen!

Zorg er voor dat je keuken steeds opgeruimd is. Niets is zo vervelend als een aanrecht vol vuile borden en glazen. Zorg dat je plaats hebt om te werken door je keukenapparatuur in een kast in plaats van op het werkblad te zetten. Soms kan een kleine aanpassing al wonderen doen. Verschillende formaten en modellen van potjes kruiden, flessen olie of keukenhulpjes op het aanrecht geven je keuken al snel een rommelige indruk. Ga shoppen en vervang alles door gelijke potjes, glazen en serviesgoed.
Hou een jaarlijkse lenteschoonmaak en wees kritisch bij het opruimen van je keukenspullen. Gebruik de KonMari-opruimmethode om komaf te maken met alle keukenspullen waar je niet gelukkig van wordt.

2. Orde en rust

Prik een datum in je agenda om je voorraadruimte onder handen te nemen. Haal alles eruit en zet alleen terug wat je nodig hebt en wat in de opbergruimte hoort. Zet alle gelijkaardige producten bij elkaar in nette rijtjes. Geef je favoriete keukenapparaten een mooi plaatsje, zodat ze meteen in het oog springen wanneer je de voorraadruimte binnen komt. Je krijgt meteen zin om aan het koken te slaan en een lekker recept uit te proberen.

3. Investeer in kwalitatieve keukenapparatuur

Door de grote variatie aan keukenapparatuur wordt gezond koken een waar plezier. Gebruik bijvoorbeeld een stoomkoker om je groenten te stomen. Gestoomde groenten doen je sneller afvallen.

4. Probeer nieuwe recepten uit

Bewust tijd spenderen aan gezond koken en het uitproberen van lekkere recepten is absoluut een aanrader voor wie op een gezonde manier wil afvallen. Het internet bulkt van de foodblogs, Pinterestborden en receptensites waar je volop inspiratie op kunt doen.

5. Sapjes en smoothies

Met een blender goochel je in een handomdraai een lekkere smoothie of een groentensapje op tafel. Geef jezelf de tijd om te experimenteren met smaken en combinaties.

Geplaatst door