Een opgeruimde geest in een opgeruimde keuken

Waarschijnlijk kunnen we er allemaal over meepraten: het drukke en hectische leven van tegenwoordig. Na een lange dag werken en een hoofd vol prikkels is het zaak om thuis een moment van rust te pakken. Dit schiet er echter vaak bij in, want iemand zal voor het eten op tafel moeten zorgen. Toch hoeft het niet altijd moeilijk te zijn om een momentje rust te pakken. Deze drie tips helpen je om na een drukke werkdag tot rust te komen in je eigen keuken.

1. Zorg voor een opgeruimd aanrecht
Een opgeruimd aanrecht is niet alleen fijn en hygiënisch, het vormt ook de basis van een opgeruimd hoofd. Hoe fijn is het om thuis te komen en direct te kunnen gaan koken zonder dat je eerst nog ontbijtbordjes moet opruimen of op zoek moet naar de benodigde spullen? Ja, dat is heerlijk! Dit artikel met tips voor een nette keuken helpt je het aanrecht opgeruimd te houden.

2. Orden je voorraadkast regelmatig
De voorraadkast is een plek waar etenswaren worden neergezet na het doen van boodschappen. Het is tegelijkertijd een plek waarvan we, mede door de vele spullen, vaak niet meer precies weten wat er staat. Hierdoor kunnen producten over de datum raken. Dit is niet alleen zonde van de producten, maar kan ook zorgen voor lastige situaties. Er is namelijk niks zo vervelend als je na een drukke werkdag thuiskomt en erachter komt dat de spaghettisaus over de datum is, terwijl je spaghetti wilde maken. Zorg daarom dat je je voorraadkast regelmatig uitmest en opnieuw ordent, zodat je zeker weet dat alle producten nog houdbaar zijn. Bovendien weet je op deze manier precies wat je in huis hebt.

3. Maximaliseer de ruimte
Bewegingsruimte creëert een ruimtelijke sfeer en een ruimtelijke sfeer draagt bij aan een opgeruimde geest. Zet je keuken dus niet te vol met spullen. Heb je een kleine keuken, zet de tafel dan in de kamer, zodat je in de keuken meer ruimte hebt. Daarnaast is het raadzaam om gebruik te maken van gesloten kasten, zodat de keuken minder rommelig oogt. Er zijn ook manieren om je keuken optisch groter te laten lijken, bijvoorbeeld door te kiezen voor lichte kleuren op de muren en een wat donkerdere vloer.

Wil je nog meer tips om je keuken netjes op te ruimen én opgeruimd te houden? Kijk dan eens naar deze voorbeelden. Als dit voortaan geen heerlijk thuiskomen wordt…

Geplaatst door