Menu
Werk

Beweeg tips tijdens uw werkdag

beweeg tips

Dat te veel zitten niet goed voor ons is weten de meesten mensen. Maar wat kunt u doen tijdens uw werkdag om uw spieren soepel te houden. Zeker wanneer u een zittend beroep heeft zijn deze beweeg tips tijdens uw werkdag goed toe te passen.

Neem vaker de trap

Probeer de lift te vermijden en pak vaker de trap. Probeer u zelf uit te dagen en pak de trap. Verbeter uw uithoudingsvermogen door iedere dag extra te bewegen. Met de trein naar het werk? Laat de roltrap op het station ook links liggen en ga voor extra beweging.

Geen aandacht aan uw nek, rug en schouders

Een uur intensief achter de PC werken kan er voor zorgen dat uw spieren in uw nek, rug en schouders verkrampen. Probeer uw spieren regelmatig even te ontspannen door uw schouder zover mogelijk omhoog te trekken. Masseer uw stijve nek en schouders ligt. Tijdens deze oefeningen kunt u het beste ook even van uw scherm weg kijken zo geeft u uw ogen ook gelijk de nodige rust.

Beweeg tips tijdens uw werkdag

Beschikt u al over een zit/sta bureau? Wissel zittend en staand werken met elkaar af. Neem een telefoongesprek staand aan en zorg voor een actieve houding. Tijdens het bellen kunt u uw spieren flink strekken. Tijdens de pauzes is het belangrijk uw werkplek te verlaten en een stukje te gaan wandelen. Kom in beweging en maak uw geest even leeg. Heeft een collega hulp nodig? Loop er naar toe, zo bent u gelijk weer even in beweging.

Door regelmatig uw lichaam te laten ontspannen zullen uw spieren aan het einde van de dag minder stijf zijn. Zorg goed voor uw lichaam, ook tijdens uw werkdag.