Weekendje weg

Waarom een weekendje weg gezond voor je is

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Een weekendje weg geeft je een korte break uit het dagelijks leven. Een weekendje weg met je partner, familie of vrienden is iets waar we vaak erg naar uitkijken. Even weg uit je omgeving, echt tijd voor elkaar nemen en een nieuwe omgeving ontdekken. Niets moet en alles mag. Samen een weekendje weg is goed voor je fysieke gezondheid. Even een paar dagen ergens anders vertoeven is een goede buffer om te ontkomen aan de dagelijkse stress. Minder stress verkleind de kans op hartziektes. Een weekendje weg is goed voor je gezondheid maar het brengt soms ook uitdagingen met zich mee. Wat ga je doen tijdens het weekendje weg en hoe zorg je ervoor dat je je gezonde levensstijl ook tijdens het weekendje weg volhoudt? Een aantal tips zodat je volgende weekendje weg een feestje wordt.

Het boeken van een weekendje weg

Een vakantie boeken kan stress met zich meebrengen. Een weekendje weg is daarentegen zo geboekt. Je hoeft vaak minder uit te zoeken en ook het vrij vragen bij je werkgever gaat een stuk gemakkelijker. Ga je met een groep een weekendje weg? Organiseer het weekendje met 1 of 2 personen om discussies over de bestemming of het programma te voorkomen. Ga naar een bestemming waar je blij van wordt. Drie dagen slenteren door de stad of lange wandelingen door de mooiste natuur gebieden? Ons kleine landje zit vol met verborgen pareltjes. De bestemming voor een weekendje weg hoeft niet altijd ver van huis te zijn. Met een uur rijden kun je al in een compleet andere omgeving terecht komen.

Kies je voor een hotel, vakantiepark of B&B?

Het kiezen voor een verblijf tijdens je weekendje weg is belangrijk voor je geluksfactor. Wil je het liefst in een hotel verblijven midden in de stad? Genieten op een vakantiepark of kleinschalig slapen in een knusse B&B? Elk verblijf brengt natuurlijk zo zijn eigen voordelen met zich mee. Wat vind je belangrijk tijdens je weekendje weg en hoeveel tijd ben je van plan te spenderen in de accommodatie? De keuze in Nederland is reuze. Bij een hotel ben je van alle gemakken voorzien. In een vakantiewoning geniet je van je eigen faciliteiten zoals een woonkamer en keuken. Echt toch rust komen en weg van alle drukte kan in een B&B. Een B&B beschikt vaak maar over een paar kamers waardoor echt even samen weg bent.

Je gezonde levensstijl ook volhouden tijdens een weekendje weg

Dat een weekendje weg je gelukkig kan maken is bekend maar er zijn ook mensen die opkijken tegen een weekendje weg. Je vaste routine wordt doorbroken. Zit jij in een vast ritme en vind je het spannend om je gezonde levensstijl even los te laten? Met een goede voorbereiding kun je ook tijdens je weekendje weg je gezonde levensstijl doorzetten. Zo zijn er vakantieparken waar bijvoorbeeld een sportschooltje zit inbegrepen. In de ochtend even naar de gym om je krachttraining te doen of een heerlijk rondje hardlopen na het eten. Met wat kleine aanpassingen kom jij toch aan de dagelijkse beweging. Geef bij je reisgezelschap aan wat voor jou belangrijk is en pak de tijd die jij nodig hebt om je gezonde levensstijl, ook tijdens een weekendje weg, vol te houden.

Eten tijdens een weekendje weg alleen maar ongezond?

Tijdens een weekendje weg kan het heerlijk zijn om je ritme even los te laten. Genieten van een uitgebreid hotelontbijt en 2x per dag uit eten met de lunch en het diner. Toch hoeft het eten tijdens een weekendje weg niet alleen maar ongezond te zijn. Wanneer je in een vakantiehuis verblijft heb je de beschikking over een eigen keuken. Je hoeft natuurlijk niet elke dag zelf je eten klaar te maken, maar met een eigen keuken heb je wel zelf in de hand wat je binnenkrijgt. Begin de dag met je eigen gekozen ontbijt en ga een keer lekker kokkerellen. Heel veel restaurants kunnen tegenwoordig met allerlei soorten diëten rekening houden. Vegetarisch is bij iedereen bekend maar in steeds meer grote steden is ook het aanbod vegan restaurants groeiende. Vegan eten wordt steeds populairder en is beter voor het milieu. Met de huidige alternatieven maak je gemakkelijk een supergezonde keuze. Wil jij een brede keuze in vegan restaurants? Dan staat Leiden in Nederland met stip op nummer 1, blijkt uit onderzoek.

Maak van een weekendje weg je eigen geluksmomentje

Geniet op een verantwoorden manier van je weekendje weg zodat je geen schuldgevoelens achteraf krijgt. Wees lief voor jezelf en geniet van de Quality time met je partner, je familie of je vrienden. Een weekendje weg geeft je brein een boost. Een mini break kan ervoor zorgen dat jij je weer even opgeladen voelt. Maak van een weekendje weg een eigen geluksmomentje!

.

Pin It