Menu
Culinair

De leukste wijnaccessoires die je als wijnliefhebber zou moeten hebben

De leukste wijnaccessoires die je als wijnliefhebber zou moeten hebben

Houd jij ervan om regelmatig een heerlijk wijntje te drinken? Of dit nu een wit, rood of rosé wijntje is: jij lust het allemaal. Als dit bij jou het geval is, kunnen we wel vaststellen dat jij een echte wijnliefhebber bent. Voor wijnliefhebbers zijn er verschillende accessoires beschikbaar die jouw wijnbeleving nóg fijner kunnen maken. Welke wijnaccessoires je als wijnliefhebber eigenlijk echt moet hebben? Wij zetten het voor je op een rij, dus lees snel verder!

Wijnglazen

Wat je als wijnliefhebber natuurlijk wel moet hebben, zijn wijnglazen. Met behulp van goede wijnglazen smaakt jouw wijn namelijk vast nóg lekkerder. Wijnglazen kunnen nog best van elkaar verschillen. Als jij goede wijnglazen van groot belang vindt, kun je rekening houden met een aantal belangrijke eigenschappen. Denk hierbij aan het volume, de vorm, wand en rand van het wijnglas. Ook het materiaal kan een rol spelen in een wijnbeleving. Zo kan bijvoorbeeld een kristallen wijnglas anders zijn in de wijnbeleving dan een goedkoop en eenvoudig wijnglas. Wat aan te raden is om in je bezit te hebben als echte wijnliefhebber, is een standaard witte wijnglas, een groot wijnglas, een tulpvormig glas voor bijvoorbeeld rode wijn met body en een hoog smal glas voor meer mousserende wijnen. Uiteraard zijn er nog meer soorten wijnglazen beschikbaar. Op basis van de wijnen die je vaak drinkt kun je een keuze maken voor de winglazen die jij in je bezit wilt hebben. Voor wijnglazen van goede kwaliteit en andere toffe wijnaccessoires kun je zeker een kijkje nemen op www.wineandbarrels.nl.

Wijnkaraf

Een andere musthave als je een wijnliefhebber bent, is een wijnkaraf. Dit heeft namelijk meerdere voordelen voor jou als je regelmatig wijn drinkt. Niet alleen is het een mooi sierstuk om op tafel te zetten, ook kan het ervoor zorgen dat rode wijn beter kan ademen. Dit komt door decanteren, het overschenken van wijn in een glazen karaf. Op deze manier kan de wijn beter ademen, waardoor de smaak nog beter zal zijn. En dat is voor jou als wijnliefhebber natuurlijk ideaal.

Kurkentrekker

Kurkentrekker

Als je graag flessen wijn opentrekt, is het natuurlijk wel van belang dat je beschikt over een goede kurkentrekker. Een simpele kurkentrekker is hiervoor vaak gewoon al voldoende, dus je hoeft hier geen dure kurkentrekker voor te kopen. Zolang je maar een kurkentrekker in huis hebt liggen!

Wijnrek

Wijnrekken zijn ook handig te hebben als wijnliefhebber. Deze rekken zijn ideaal als opslag voor jouw wijnflessen. Met behulp van een wijnrek kunnen wijnflessen rustig en stabiel liggen. Wijnrekken zijn zeer geschikt om flessen liggend te bewaren. En het liggend bewaren van de flessen heeft een voordeel, want doordat de flessen plat liggen zorgt de wijn ervoor dat de kurk nat, soepel en goed afsluitend is. Als je beschikt over wijnrekken, is het aan te raden om dit te plaatsen op een donkere plek.

Wijnkoelkast

Beschik je over veel flessen wijn, maar kun je deze niet heel goed kwijt? Dan is het zeker aan te raden om na te denken over een wijnkoelkast. Een wijnkoelkast is ideaal als je graag jouw wijnen voor een langere tijd wilt bewaren, zonder snel kwaliteit te verliezen. Dit heeft te maken met de goede en stabiele temperatuur van een wijnkoelkast.

Als jij dol bent op wijn, kunnen bovenstaande wijnaccessoires bij jou maar al te goed van pas komen. Zo kun je jouw wijnbeleving namelijk nóg beter maken en dat is natuurlijk ideaal.