Voeding

Val gezond af met hulp van een diëtist

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gezond eten is van groot belang voor onze gezondheid. Echter doen veel mensen dit te weinig. Groentes zijn niet lekker, aardappels worden altijd te veel geschild waardoor je er meer van eet en vlees zonder saus? Liever niet. Het is dan ook niet raar dat veel mensen te zwaar zijn.

En als je dan de ingeving hebt gekregen om af te vallen, valt het ook nog eens niet mee. Die 5 kilo die er af vlogen zitten er binnen no-time weer op en het lekkere eten kan je gewoon niet laten liggen. Tevens vallen veel mensen op de verkeerde manier af waardoor het ongezond word, te snel gebeurt en het effect geen stand houdt. Dan kan een diëtist goed helpen.

In dit artikel lees je alles over een diëtist, wat hij of zij doet en hoe ze je kunnen helpen. Daarnaast krijg je tips over gezond eten en hoe je blijvend kan afvallen met hulp van een diëtist.

Oorzaak van overgewicht

Overgewicht is een ding waar erg veel mensen mee worstelen en waar ze erg onzeker over zijn. Vaak kunnen ze er niks aan doen, denk bijvoorbeeld door een ziekte. Maar in veel gevallen ligt de oorzaak bij het eetpatroon. Het is zelfs zo tegenwoordig, dat dertig procent van de wereldbevolking overgewicht heeft. Een groot probleem wat steeds groter wordt is het zeker.

Er zijn veel oorzaken waardoor je overgewicht kan krijgen. Je hebt bijvoorbeeld een verhoogt risico op overgewicht als je van Turkse of Marokkaanse afkomst bent, gestopt bent met roken, lijd aan een ziekte, als je ouders overgewicht hebben, als je psychische klachten hebt en als je als kind al overgewicht had. Hier kan je uiteraard niets aan doen, maar toch zijn er wel manieren om van het overgewicht af te komen.

Nog een oorzaak van overgewicht, wat bij veel mensen voorkomt, is hun eetpatroon. De snackbar is nu eenmaal goedkoper en sneller, maar zeker ook lekkerder. En de lekkere dingen zijn vaak tevens ongezond. Ook als je overgewicht hebt door je eetpatroon, kan je meer doen dan alleen je eetpatroon aanpassen. Een diëtist komt bij deze oorzaken goed van pas.

Wat doet een diëtist?

Misschien ben je al eens met een diëtist in aanraking geweest in je jeugd of heb je het effect bij en kennis gezien. Een diëtist helpt mensen niet alleen met afvallen, maar zorgt er tevens voor dat je blijvend gewicht verliest.

Dit doet een diëtist door middel van leefstijladviezen en voedingsadviezen te geven. Het is dus niet zo dat je, net zoals met een personal trainer, naar de sportschool gaat en helemaal kapot gaat. Een diëtist helpt je door een nieuwe manier van eten en leven te creëren. Zo kan een diëtist je bijvoorbeeld een voedingsdagboek laten bijhouden en je aansporen om te gaan wandelen. Dit zijn effectieve manieren om af te vallen omdat je hierdoor meer beweegt en bewust wordt van je calorie inname.

Niet iedereen mag zich een diëtiste noemen. Je moet er echt voor opgeleid zijn, dus je kan er vanuit gaan dat je echt goed advies krijgt als je hulp inschakelt bij een gediplomeerde diëtiste. Zij zijn er in gespecialiseerd om je te laten afvallen, door middel van anders leren eten en meer bewegen, en het gewicht ook echt weg te laten. Als je dus de manieren van een diëtist blijft volgen, kom je minder snel aan dan wanneer je zelf probeert af te vallen.

De gevaren van ongezond afvallen

Veel mensen denken dat het goed is als ze 5 kilo per week afvallen. Dit is alleen goed, als je boven de 150 kilo weegt omdat je dan echt zware obesitas hebt. Gezond afvallen is niet alleen van groot belang als je het gewicht niet meer terug wil, maar ongezond afvallen kan ook grote gevolgen hebben voor je lichaam.

Zo kan je voedingsstoffen kwijt raken die je wel nodig hebt en kan je lichaam zwak worden als je te veel of te snel afvalt. Het gaat er tevens om dat je het gewicht kwijt raakt en weg laat, niet om hoe snel je het kwijt raakt.

Een paar tips die ik je dan ook kan meegeven als je toch eerst zelf wil afvallen, is dat je moet blijven eten, meer gezonde dingen moet eten en meer moet gaan bewegen. Beweging is goed voor je lichaam en geest en hierdoor krijg je tevens meer energie. Als je dan ook nog meer groente en fruit eet, maak je je lichaam helemaal blij en zal je je een stuk beter voelen. Al ben je nog maar 3 kilo kwijt!

.

Pin It