Gezonde voeding

Wat kunnen superfoods voor jou betekenen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Hoewel we allemaal een gezond eetpatroon willen hebben en het liefst elke dag genoeg groente en fruit tot ons willen nemen, schiet het er nog wel eens bij in en grijpen we soms naar kant-en-klaar maaltijden of gebruiken we pakjes en zakjes. Daardoor is het lastig om voldoende vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Je kunt dit aanvullen door bijvoorbeeld een multivitamine te gebruiken, maar je kunt deze belangrijke bouwstoffen ook binnenkrijgen door gebruik te maken van superfoods. De term superfood bestaat al een tijdje, maar hoor je misschien wat minder vaak dan een aantal jaar geleden. Toch zijn superfoods nog steeds populair en kan het een hele goede aanvulling of basis zijn om een gezonde levensstijl vol te houden. 

Wat zijn superfoods

Maar wat zijn superfoods dan precies? Superfoods is een term die gebruikt wordt voor een verzameling van voedingsmiddelen die rijk zijn aan een hele hoge concentratie van goede voedingsstoffen. Denk hierbij aan vitaminen, mineralen, antioxidanten, enzymen, aminozuren, gezonde vetten etcetera. Superfoods zijn 100 procent natuurlijk en bevatten geen andere rare ingrediënten of toevoegingen. Het komt eigenlijk direct uit de natuur en is dus een heel puur product. Daarom is het ook zo goed om superfood toe te voegen aan je dagelijkse eetpatroon. 

Wat kunnen superfoods voor je betekenen?

Je kunt superfoods gemakkelijk integreren in je dagelijks leven. Je kunt poeders bijvoorbeeld door een smoothie gebruiken, je kunt er sap van maken of een lekkere fruitbowl. Verschillende soorten bessen, noten en zaden zijn lekker om bijvoorbeeld door je ontbijt te doen. Wat fruit, yoghurt, kwark of een plantaardig alternatief aangevuld met superfoods maakt een hele goede degelijke start van je dag. Omdat onze huidige voeding vaak niet meer het aantal belangrijke bouwstoffen bevat dat we nodig hebben, kunnen superfoods een goede aanvulling zijn om eventuele tekorten aan te vullen. Zonder meteen te grijpen naar allerlei verschillende vitaminepillen, waarvan je niet precies weet wat er nu precies in zit, of je tekorten proberen aan te vullen met 8 verschillende potjes, is het veel gemakkelijker om dit te doen met superfoods. Dat gezegd hebbende is het belangrijk te vermelden dat superfoods alleen nooit voldoende is tot een gezond en goed uitgebalanceerd eetpatroon. Het is altijd een aanvulling op de rest. Dat betekent dat je altijd alsnog genoeg groente, fruit, koolhydraten enzovoort moet eten om alle goede bouwstoffen binnen te krijgen om je fit en gezond te voelen. 

Welke superfoods zijn er?

De term superfood is eigenlijk een marketingterm, die bedacht is om aan te duiden dat deze producten goed zijn voor je gezondheid en een hele hoge dosis van goede stoffen bevatten. Wat dan precies onder die term superfood valt is lastig te zeggen. Producten die populair zijn onder de naam superfood zijn bijvoorbeeld gojibessen, lijnzaad. chiazaad en tarwegras. Maar er zijn ook nog minder bekende producten zoals bijvoorbeeld spirulina en chlorella. Dit zijn respectievelijk een zoutwater- en een zoetwateralg. Al zijn ze wel wat verschillend, in veel dingen lijken ze wat op elkaar en dragen ze bij aan meer energie en hebben ze een ontgiftende werking. Daarnaast zijn er andere producten waarbij je misschien niet direct aan de term superfoods denkt, maar die het wel degelijk zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gember en knoflook. Dit zijn eigenlijk hele normale, dagelijks gebruikte producten met een bijzondere werking. Wist je namelijk dat gember een ontstekingsremmende werking heeft? Het helpt ook bij maagklachten en gewichtsverlies. Daarnaast is het goed tegen misselijkheid, dus wordt het ook vaak aangeraden aan zwangere vrouwen die last hebben van (lichte) misselijkheid. Knoflook geeft je immuunsysteem een goede boost en kan zelfs je bloeddruk verlagen. Zo zijn er nog veel meer producten die gewoon heel goed voor je zijn en ook nog eens heel lekker.

Hoe kom je aan superfoods?

Veel producten zijn tegenwoordig gewoon te verkrijgen in de winkel. Denk hierbij aan de (tegenwoordig) meer algemeen bekende producten zoals gojibessen, hennep- en chiazaad en bijvoorbeeld gember, kurkuma en knoflook. Voor andere producten moet je soms iets beter zoeken in de natuurwinkel of natuurlijk online. Op het internet is gelukkig heel veel te vinden, zodat je altijd die superfood producten in huis kunt halen die je wilt. Op de website Spiruella word je geïnspireerd tot een gezonde levensstijl én kun je terecht voor allerlei soorten superfoods en natuurvoeding. Zo kun je gemakkelijk alle gezonde producten die je nodig hebt, in één keer in huis halen.

.

Pin It