Menu
Dranken

Dit maakt koffie zo belangrijk op de werkvloer

Door COVID-19 is de werkvloer er bij veel bedrijven heel anders uit gaan zien. Veel mensen werken thuis, waarbij het contact tussen collega’s verloopt via email, telefoon of videobellen. Maar niet iedereen vindt dit even fijn. Werken doen mensen immers niet alleen om geld te verdienen, het vervult ook een belangrijke sociale functie. Vooral het directe persoonlijke contact wordt dan ook erg gemist. Bovendien moeten mensen die wel (soms) op kantoor of in de werkplaats werken afstand houden en niet zo gemakkelijk even kunnen gaan buurten. Daardoor is de koffieautomaat des te belangrijker geworden.

Koffie bevordert de sociale cohesie tussen mensen

De koffieautomaat is echt een centrale ontmoetingsplek binnen bedrijven. Hier komen mensen elkaar tegen en worden (nu uiteraard op veilige afstand om verspreiding van het coronavirus te voorkomen) nieuwtjes uitgewisseld. Daarnaast kunnen medewerkers onderling hun collegialiteit tonen door voor elkaar koffie mee te nemen.

De smaak van de koffie kan dit effect nog eens vergroten. Vinden veel mensen de koffie niet lekker, dan zullen ze daar gezamenlijk over klagen. Aangezien niet iedereen zijn koffie op dezelfde manier drinkt, is het van belang te kiezen voor een veelzijdige machine die lekkere, verse koffie zet. Zoals bijvoorbeeld een Giocoffee koffiebonen machine, die zowel mensen die hun koffie het liefst zwart drinken als cappuccinodrinkers op hun wenken bedient.

Nog meer gezondheidsvoordelen van het drinken van koffie

Nog meer gezondheidsvoordelen van het drinken van koffie

Het voelen van sociale verbondenheid is erg belangrijk voor de geestelijke gezondheid van mensen. Maar koffie (of eigenlijk de cafeïne erin) heeft nog meer gezondheidsvoordelen.

  • Koffie drinken geeft energie. Hierdoor verbeteren je concentratie, reactietijd, humeur en andere cognitieve functies;
  • Het kan mensen helpen om gewicht te verliezen doordat onder andere de vetverbranding verbetert;
  • Het bevat belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B2 en B5, magnesium, mangaan, kalium en niacine;
  • Koffie is in het westerse dieet de grootste bron van antioxidanten;
  • Elk dagelijks kopje koffie leidt tot zeven procent minder risico op type II diabetes;
  • Het drinken van koffie geeft vijfenzestig procent lager risico op Alzheimer;
  • Koffie zorgt mogelijk voor minder leververvetting. Door minimaal vier kopjes per dag te drinken verlaag je bovendien de kans op cirrose met tachtig procent;
  • Koffie beëindigt mogelijk een depressieve gemoedstoestand;
  • Het vermindert het risico op de ziekte van Parkinson met wel zestig procent; en
  • Koffiedrinkers lopen minder risico op het krijgen van leverkanker en dikke darmkanker.

Zoals je kunt lezen, is koffie een van de gezondste dranken (mits natuurlijk met mate gedronken). Even een genietmomentje en ook nog eens profiteren van de gezondheidsvoordelen, wat wil je nog meer!