Menu
Recepten

Geen tijd om gezond te koken? Met deze recepten heeft u geen excuus!

U kent het wel: Na een dag werken komt u thuis en moet er nog gekookt worden. Maar aangezien u over een uur alweer een afspraak heeft met een vriendin heeft u geen tijd om een uitgebreid én gezond 3-gangendiner op tafel te toveren.

Toch maar snel even een patatje bij de cafetaria halen dan? Ho! Stop! Met deze recepten tovert u snel én gezond een heerlijke maaltijd op tafel!

Tofu met groenten (bereidingstijd 15 minuten!)

Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
350 tofu, in reepjes
4 el sojasaus
600 g verse spinazie
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 el sesamolie
1/2 rode peper, in ringetjes
enkele takjes verse munt, fijngesneden

Bereiding
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok. Dep de tofu goed droog en bak in enkele minuten rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan de tofu uit de wok en doe over in een schaaltje, schep om met de sojasaus. Fruit de knoflook in 2 minuten goudbruin, neem uit de wok. Verhit de rest van de zonnebloemolie en voeg in gedeelten en al omscheppende de spinazie toe, voeg de volgende hoeveelheid toe zodra de vorige hoeveelheid is geslonken, breng goed op smaak met zout en peper. Schep zodra de spinazie bijna geheel geslonken is om met de tofu, knoflook, sesamolie, pepertje en verse munt. Lekker met basmatirijst.

Gevuld stokbrood (bereidingstijd 20 minuten!)

Ingrediënten

1 bruin stokbrood
2 eetlepels boter
400 g rundertartaar
2 tomaten
1 blikje maiskorrels (300 g)
peper, zout
snufje kaneel
100 g kaas in plakjes
2 bosuitjes

Bereiding

Verwarm de grill voor op 200°C. Verhit de boter in een braadpan en bak de tartaar in 5 minuten rul en bruin. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de tomaten in blokjes. Laat de mais uitlekken. Voeg de tomaten en mais toe aan het tartaar en bak deze 3 minuten mee. Maak op smaak met peper, zout en kaneel. Snij het stokbrood doormidden en druk het brood wat plat, zodat een holte ontstaat. Vul de stokbroodhelften met het tartaarmengsel. Leg de kaas erover en zet het stokbrood ongeveer 5 minuten onder de grill, totdat de kaas is gesmolten. Bosui in ringetjes snijden. Bestrooi het brood met gesneden bosui. Lekker met een groene salade.

 

Tagliatelle met kalkoenfilet en pestoroomsaus (bereidingstijd 25 minuten!)

 

Ingrediënten

 

400 g tagliatelle
zout
400 g kalkoenfilet
1 ui
250 g champignons
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels pesto
125 ml crème fraîche
peper
basilicumblaadjes

 

Bereiding

 

Kook de tagliatelle in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Snij intussen de kalkoenfilet in blokjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Verhit de olie en bak de kalkoen 4 minuten. Voeg de ui en champignons toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de pesto en crème fraîche toe en warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng de tagliatelle met de saus. Garneer met basilicumblaadjes.

Op puurgezond.nu staan nog meer snelle én gezonde recepten!