Menu
Duurzaam

Wordt het tijd voor een duurzame kruidentuin?

Duurzame kruidentuin

Haalt u geregeld verse kruiden in de winkel of koopt u wel eens gedroogde kruiden in een potje. Het is natuurlijk veel beter om ze zelf te verbouwen, zo veel heeft u niet nodig voor een duurzame kruidentuin. Wat kunt u het beste zelf kweken?

Frisse munt in uw duurzame kruidentuin

Wanneer u nog niet zo veel thuis bent in het tuinieren en het hebben van een kruidentuin is munt een goed begin. Deze plant kan er wel tegen wanneer u te weinig of te veel water geeft. Let er wel op dat als u het in de volle grond zet dat u dit al gouw door de hele tuin tegen komt. Kies daarom bij munt beter voor een goede pot. Wanneer u ook van thee houdt heeft u op deze manier ook verse munt thee.

Kruidige bieslook

Er zijn veel mensen die wel houden van wat bieslook. Heerlijk om een gerecht mee af te maken of juist voor bij de kruidenboter. Het geeft toch wat extra pit aan het eten.

Duurzame kruidentuin met dille

Wilt u toch nog wat kruiden maar bent u aan de late kant? Dan is dille een goed idee om nog te gaan zaaien, ze hebben ongeveer 2 weken nodig om te ontkiemen. Ze groeien dan vaak ook een stuk sneller en zijn erg lekker bij vis of in een salade.

Sterke rozemarijn

Wat ook erg goed is in uw duurzame kruidentuin is rozemarijn. Wanneer u deze wat langer heeft staan kan het flink uitgroeien tot een mooie struik. Lekker wat rozemarijn bij de aardappels of maak zelf gedroogde rozemarijn. Bewaar een oud potje waar u de gedroogde kruiden in kunt doen dus ook bij minder weer heeft u uw eigen kruiden.