Menu
Dieet

De 10 bekendste diëten

Hieronder vindt u 10 bekende diëten en de inhoud van het dieet.

 1. Sonja Bakker
  Dit dieet is vergelijkbaar met het 1200 calorieën dieet. Je calorie inname is hierbij minimaal.
 2. Weight Watchers
  Dit dieet gaat uit van een puntensysteem. Aan voedingsmiddelen worden punten toegekend en afhankelijk van je gewicht krijgt per dag een aantal punten toegewezen.
 3. Atkins dieet
  Dit dieet beperkt of laat koolhydraten uit je voeding weg. Hierdoor wordt de bloedsuiker gestabiliseerd, de insulineproductie verlaagd en om af te vallen het belangrijkste; de vetreserves worden aangesproken.
 4. South Beach dieet
  Dit dieet is een leefwijze waarbij je leert te vertrouwen op de goede koolhydraten en de goede vetten.
 5. Brood dieet
  Dit dieet is een wisseldieet. Om de dag mag je alleen (volkoren- en meergranen)brood eten met hierbij water, koffie (ongezoet) en thee (ongezoet). Op de andere dagen mag je normaal eten.
 6. Fruit dieet
  In het fruitdieet wissel je twee dagen af met een dag waarop je normale voeding eet. Op deze  dagen kun je voorzien in je minimale behoefte aan essentiële vetzuren.
 7. Pritikin dieet
  Dit dieet bestaat hoofdzakelijk uit vegetarisch voedsel zoals volkoren producten, fruit en groenten. Je mag hierbij 6 tot 7 maaltijden per dag eten die je gelijkmatig over de dag verspreidt.
 8. Eiwit dieet
  Het principe van dit dieet is dat de inname van koolhydraten wordt beperkt. Dit gebeurt door het uitsluiten van zetmeelhoudende producten en fruit.
 9. Maaltijdvervangers
  Met dit dieet krijg je gemiddeld 1250 calorieën binnen. Je vervangt één of 2 maaltijden door shakes, soep en/of repen.
 10. 90/10 dieet
  Dit dieet is geschikt voor mensen die niet al het lekkers kunnen laten staan. Af en toe mag je best eens zondigen! Als 90% van je voedsel gezond is, mag de overige 10% best ongezond zijn.