Menu
Yoga

Dit is waarom yoga goed voor je is

Yoga is een sport voor iedereen ongeacht leeftijd, geslacht of conditie. Er zijn vele redenen om yoga te beoefenen. Sommigen kiezen voor yoga omdat ze een gezonder leven willen leiden, andere hopen ontspanning en innerlijke rust te vinden terwijl een ander deel alleen slank en fit wil worden en/of wilt blijven.

Je traint je lenigheid en versterkt je spieren
De yoga houdingen zijn gericht op het soepel laten bewegen van de wervelkolom, het vergroten van de beweeglijkheid van het bekken. Na verloop van tijd zullen je spieren, pezen en banden langer en elastischer worden waardoor je beter in je vel zit. Door alle verschillende houdingen wordt elk spier in het lichaam gebruikt, hierdoor neemt je fysieke kracht letterlijk van top tot teen toe!

Je traint je ademhaling en het verminderd stress
De ademhaling is mogelijk de bekendste van allen. Als je aan yoga begint word je bewust gemaakt van verschillende facetten van je lichaam. De belangrijkste en een soort basis is de ademhaling. Bij veel mensen zit het in hun hoofd dat de ademhaling automatisch naar je bovenlichaam gaat. Daarbij gaat de borstkas omhoog. Maar de buikademhaling levert behalve meer zuurstof ook meer contact met het lichaam op. Hoe actiever je wordt met yoga des te meer de buikademhaling geautomatiseerd wordt.

Door bij elke houding diep vanuit je buik adem te halen, neem je meer zuurstof op, hierdoor ontspant je lichaam. Door de bewegingen maakt je lichaam een geluk hormoon (endorfine) aan waardoor je stress level daalt.

Steeds meer mensen ondervinden de positieve uitwerking van yoga. Het is goed voor je lenigheid, je spieren, het verbeteren van je ademhaling en het verminderd stress. Dus waar wacht je nog op?