Menu
Sportblessure

De 4 voordelen van het gebruik van sporttape

sporttape

Sporttape is een soort tape die ervoor zorgt dat de spieren en gewrichten van sporters worden beschermd tijdens een intensieve training. De tape wordt veel gebruikt door mensen die sporten beoefenen als voetbal, basketbal, honkbal, hockey, tennis, etc., zowel op amateur- als professioneel niveau. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van sporttape? Je leest het in deze blog.

 1. Het beschermt spier- en gewrichtsblessures
  Wanneer je ooit een spierblessure hebt gehad, weet je maar al te goed hoe pijnlijk dit kan zijn. Spierblessures ontstaan vaak door langdurige overbelasting, trauma of zelfs ziekte. Bij dit soort blessures is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te behandelen. Indien je de blessure niet goed behandelt, kan dit leiden tot verdere complicaties die langdurig kunnen aanhouden. Dit is waar sporttape om de hoek komt kijken. Sporttape helpt (erger wordende) spier- en gewrichtsblessures te voorkomen door het gebied rond de geblesseerde spier of gewricht te verstevigen en daarmee te beschermen.
 2. Het helpt zwelling te verminderen
  Bij een spierblessure is het normaal dat er wat zwelling optreedt. Zwelling ontstaat wanneer zich vocht ophoopt in de spier of het gewricht. Dit extra vocht veroorzaakt pijn en maakt bewegen moeilijk. Met sporttape houd je het gebied rond de blessure droog en verminder je de zwelling.
 3. Sporttape voorkomt littekens
  Een ander voordeel van het gebruik van sporttape is dat het littekens voorkomt. Veel mensen krijgen namelijk littekens na een spierblessure te hebben gehad. Deze littekens kunnen behoorlijk opvallen en maken dat het getroffen gebied er anders uitziet dan de rest van het lichaam. Sporttape kan dit probleem helpen voorkomen.
 4. Het verbetert de bloedstroom
  Een laatste voordeel van sporttape is dat het de bloedcirculatie helpt verbeteren. Bloed stroomt normaal gesproken vrij door de huid en spieren, maar bij een spierblessure kan de bloedstroom vertragen. Door sporttape op de geblesseerde plek aan te brengen helpt het de bloedstroom naar de desbetreffende spier te verhogen.

Conclusie:

Spier- en gewricht blessures zijn pijnlijk en dienen zo snel mogelijk behandeld te worden om verdere (langdurige) klachten te voorkomen. Sporttape helpt je hierbij en biedt daarnaast nog vele andere voordelen zodat jij weer optimaal kunt trainen.