Menu
Sport

Genoeg redenen om te gaan skeeleren!

Wat is er nou lekkerder dan met dit warme weer buiten sportief bezig zijn. Heb je hardlopen al eens geprobeerd, maar is dit echt helemaal niks voor jou. Denk dan eens aan skeeleren! Je bent lekker sportief bezig, je belast je spieren veel minder en maakt veel sneller meer kilometers.

Hier heb ik alle voordelen van skeeleren op een rijtje gezet.

Belasting
Skeeler heeft een lagere impact op je lichaam dan hardlopen. De schokbelasting is zelf 50 procent lager! Hierdoor heb je minder snel kans op blessures bij je enkels en knieën. Dus als je zwakke enkels en knieën hebt is skeeler echt een aanrader.

Mooi lichaam
Zou je denken dat je bij een goede skeeler training net zoveel calorieën verbrandt als bij het hardlopen? Dit is dus echt zo! Je verbrandt zo’n 285 calorieën per 30 minuten! Ook maak je bij het skeeleren gebruik van de spieren in je heupen, billen en bovenbenen, waardoor je lichaam sterker en strakker wordt.

Sociale contacten
Waarom zou je in je eentje gaan skeeleren als iemand uit je vriendengroep het ook leuk vindt? Misschien zelfs wel meer. Vraag eens om je heen aan vrienden en onderhoud zo je contacten door wekelijks af te spreken voor een rondje skeeleren.

Conditie
Op skeelers kun je ook heel goed aan je conditie werken. Dan is het natuurlijk wel bedoeling dat je ook wat doet. Maak meer vaart en zet je hart en longen aan het werk. Skeeleren kun je zien als een echte duursport. Je zou het uren vol kunnen houden. Al helemaal als je kan genieten van het mooie natuurlijke omgeving.

Goedkoop
Bij skeeleren gaat de smoes dat sporten te duur is niet door. Je out-fit (skeelers en beschermers) is een eenmalige uitgave waar je heel lang plezier van kunt hebben.

Genoeg redenen dus om dit weekend heerlijk te gaan skeeleren! Heel veel plezier alvast.

The post Genoeg redenen om te gaan skeeleren! appeared first on Beautygeheim.nl.