Denk vast na over uw zorgverzekering in 2018

De bladeren vallen van de bomen, het waait en het wordt kouder: de winter komt eraan en het einde van het jaar nadert. Naast Sinterklaas en kerst is er nog een belangrijk – maar iets minder spannend – onderwerp om aan te denken: uw zorgverzekering. Denk er nu vast over na, dan komt u in 2018 niet voor verrassingen te staan.

Tijdens Prinsjesdag is de Miljoenennota gepresenteerd en maakte de overheid bekend wat de verwachte zorgkosten voor 2018 gaan zijn. Vanaf dat moment zijn zorgverzekeraars druk gaan rekenen en uiterlijk 12 november maken ze hun zorgpremies bekend. Zet die datum dus goed in uw agenda. Zorgverzekeraars houden hun concurrenten namelijk goed in de gaten en maken hun premies vaak op het laatste moment bekend. Ook de zorgtoeslag zal op 12 november bekend worden gemaakt.

Bent u van plan volgend jaar over te stappen van zorgverzekeraar? Zeg uw huidige verzekering dan voor 31 december op. U moet dan uiterlijk 31 februari een nieuwe verzekering afsluiten. Doet u niets, dan neemt u uw verzekering en pakket gewoon mee naar volgend jaar. Ook wijzigingen aan uw pakket moet u voor 1 februari doorgeven.

Denk daarom vast goed na over welke zorg u in 2018 nodig denkt te hebben. Dan komt u niet voor verrassingen te staan. Ook inhoud van het basispakket zal in 2018 weer gaan veranderen, zoals:

  • Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste twaalf behandelingen met oefentherapie vergoed.
  • Oncologiepatiënten krijgen het zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling met immuuntherapie vergoed.

Daarnaast worden er het gehele jaar door nieuwe medicijnen aan het basispakket toegevoegd. De laatste tijd kwamen er al nieuwe medicijnen tegen hepatitis C bij, een nieuwe behandeling tegen erfelijk borstkanker en zenuwstimulatie bij ernstige verstopping van de darmen. Verschillende eigen bijdrages gaan ook weer veranderen.

Omdat de premies gaan stijgen, stijgt de zorgtoeslag ook. Benieuwd wat de bedragen zijn? Bekijk onderstaande video:

Op 12 november maken zorgverzekeraars hun premies bekend. Wilt u ten alle tijden op de hoogte blijven van de laatste updates? UnitedConsumers verzamelt ze hier.

Geplaatst door