Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Wees lief voor je ogen! Tips om je ogen goed te verzorgen

Onze ogen zijn een waardevol bezit. We staan er vaak niet bij stil hoe waardevol onze ogen voor ons zijn. Het is heel normaal dat we ’s ochtends onze ogen open doen na een nacht slaap en we alles van de buitenwereld weer in ons op kunnen nemen. Mensen met een bril of lenzen ervaren vaak al dat dit niet zo vanzelfsprekend is en wanneer ons zicht helemaal weg is dan is dit een groot gemis in ons dagelijks leven.

Belangrijk dus om onze ogen goed te verzorgen en ze regelmatig de aandacht te geven die ze verdienen. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee kunt houden en waar uw ogen uw dankbaar voor zullen zijn.

  1. Geef je ogen voldoende rust. Niet alleen tijdens je slaap, maar zorg ook dat je niet te lang achter een beeldscherm zit. Ogen kunnen niet echt beschadigd raken van het veel kijken naar een beeldscherm, maar ze kunnen wel extra vermoeid raken. Ook kunnen ogen droger worden, omdat we minder knipperen wanneer we achter een beeldscherm zitten. Belangrijk om regelmatig even van u af te kijken wanneer u veel achter een beeldscherm zit, of nog beter loop even van u plek af om zo ook uw spieren even beweging te geven.
  2. Zorg voor gezonde voeding. Dit is niet alleen goed voor uw lichaam, maar de juiste hoeveelheid vitamine en mineralen hebben ook een positieve invloed op de gezondheid van uw ogen. U kunt hierbij denken aan volkoren producten, maar ook citrusvruchten en diverse groentes zijn goed voor uw ogen.
  3. Pas op met UV straling. Deze is niet alleen slecht voor onze huid, maar UV straling is ook slecht voor onze ogen. Draag bij zonnig weer dan ook altijd een zonnebril om uw ogen te beschermen. Bij het dragen van daglenzen is het gemakkelijk dan kunt u een gewone bril opzetten. Draagt u normaal een bril dan is het verstandig om ook een zonnebril op sterkte te kopen.
  4. Wanneer u er voor kiest om verzorgingsproducten voor uw ogen te gebruiken, zorg er dan voor dat deze niet over de datum zijn en niet vervuild zijn. Dus kies er voor om oude make-up op tijd te vervangen, zodat u voorkomt dat uw ogen in contact komen met bacteriën die voor bijvoorbeeld oogontstekingen kunnen zorgen.
  5. Tot slot is het ook belangrijk dat u uw ogen regelmatig laat controleren. Vaak is het achteruitgaan van het zicht een geleidelijk proces en valt dit in het begin niet echt op. Vaak als oogklachten verergeren merken we dit. Door regelmatig een oogcontrole te doen voorkomt u dat klachten erger worden en een bril of lenzen misschien niet meer afdoende zijn.

Uw ogen zijn u dankbaar wanneer u bovenstaande tips in acht neemt!

Geplaatst door