Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Tips om gezonder te leven

Het is prachtig weer en voorlopig blijft het ook nog wel even zo. Nu de blote benen weer voor de dag mogen komen en de korte broeken weer aan mogen denkt menigeen toch wel om nog even een paar kilo kwijt te willen raken en toch wat gezonder te willen gaan leven. Als je gezonder wilt gaan leven moet je bewust en actief bezig zijn met het aanpassen van je levensstijl, anders raak je zo weer verstrikt in je oude gewoontes. Je kunt beter je levensstijl aanpassen, dan te gaan crashen, want dit is maar een tijdelijke oplossing. Lees hieronder mijn tips om te beginnen met gezonder te leven.

Tips om gezonder te leven

Eet bewust
Voeding is één van de belangrijkste factoren waarom mensen zich niet gezond of lekker in hun vel voelen. Van iedere dag een saucijzenbroodje, chips of chocolade ga je je niet beter voelen, ook al denk je dat op dat moment wel. Het is belangrijk om gevarieerd en goed gedoseerd over de hele dag te eten. Daarnaast is het ook belangrijk om genoeg vitamines en mineralen binnen te krijgen. Probeer snacks en frisdranken zo veel mogelijk te laten staan, want elk pondje gaat door het mondje en voor je het weet ben je weer een paar kilo aangekomen.

Beweeg
Naast gezond eten is het ook belangrijk om iedere dag voldoende te bewegen. Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen moet je minimaal 5 keer per week een half uur bewegen of minimaal 3 keer in de week minstens 20 minuten intensief sporten. Het gaan om activiteiten waarbij je hartslag verhoogd en je ademhaling versnelt. Probeer bijvoorbeeld iedere dag minimaal een half uur te wandelen. Wandelen is goed voor lichaam en geest en het versterkt je lichaam. Bent u al een tijdje bezig met sporten en wilt u graag sterker worden, vitamines innemen of graag thuis aan de slag? In de Bodystore vindt u allerlei mogelijkheden voor sportvoeding, supplementen, vitamines en simpele benodigdheden om thuis te kunnen sporten.

Beperk je drankinname
Drank is bij zowel mannen als vrouwen een probleem. Lekker een biertje op het terras, of een wijntje bij het avondeten? Drank is zeer calorierijk en zorgt voor (te) veel calorieën op een dag. Naast het feit dat er in alcohol veel calorieën zitten, is het ook slecht voor je hersenen, lever, maag en hart- en bloedvaten. Probeer daarom om het alcoholgebruik te beperken en alleen bij speciale gelegenheden een drankje te doen.

Stop met roken
Roken is een zeer ongezonde gewoonte. Veel mensen die proberen te stoppen met roken lukt het niet in één keer, omdat het zo’n ontzettende verslaving is. Om te stoppen kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van verschillende hulpmiddelen zoals een e-sigaret, waarna je steeds mindert, pleisters of via de dokter een programma te volgen om te stoppen met roken.

Geplaatst door