Zorgverzekering

Stap voor 31 december over naar een andere zorgverzekering

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het einde van het jaar is per definitie een drukke periode. Het is ook een periode waarin je voor het maken van een belangrijke keuze staat. Elk jaar weer. Je moet namelijk voor 31 december kiezen van welke zorgverzekeraar je komend jaar gebruik gaat maken. Doe je dit niet, dan blijf je automatisch bij je huidige zorgverzekeraar. Dat kan voordelig zijn, maar dat weet je niet van tevoren. Bovendien heb je dan helemaal niet gekeken of je dekking wijzigt of je premie stijgt. Met andere woorden: het is verstandig om ervoor te zorgen dat je voor 31 december een geïnformeerde en weloverwogen keuze maakt. Maar hoe kun je dit doen?

Waar moet een goede zorgverzekering aan voldoen?

Voor veel mensen is bepalen wat een goede zorgverzekering is, gebaseerd op een relatief eenvoudige formule: de best mogelijke dekking en voorwaarden tegen de laagst mogelijke prijs. Zo eenvoudig als dit op papier lijkt, is het in de praktijk echter zelden. Globaal gezien kun je zeggen dat hoe beter of completer een zorgverzekering is, des te duurder deze ook zal zijn. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. Kiezen voor een duurdere zorgverzekering betekent niet automatisch dat deze ook beter bij je past. Daarom is vergelijken het verstandigste dat je kunt doen.

Bepaal voor jezelf waar je behoefte aan hebt

Soms is het zeer eenvoudig om te bepalen waar je behoefte aan hebt. Wanneer je behoefte hebt aan vaste zorg, bijvoorbeeld. Wanneer je doorlopend bepaalde behandelingen krijgt of medicijnen gebruikt, weet je dat je moet kiezen voor een verzekering die deze vergoedt. Maar hoe zit dat wanneer je geen vaste behoeften hebt op zorggebied?

In die gevallen kun je kijken naar wensen en waarschijnlijkheden. Heb jij het gevoel dat je adequaat verzekerd bent met een basispolis en bereid om eventuele financiële risico’s te dragen wanneer je behoefte hebt aan zorg die buiten je dekking valt? Dan is het vrij eenvoudig. Maar misschien heb je wel bepaalde wensen. Misschien wil je komend jaar eindelijk die nieuwe bril aanschaffen, of gebruik maken van zorg die niet in het basispakket aanwezig is. Probeer voor jezelf op een rijtje te zetten wat naast noodzakelijk ook wenselijk is. Zo zul je eenvoudiger kunnen kiezen.

Een goed voorbeeld: studenten

Een goed voorbeeld waarbij het loont om echt te vergelijken, zijn studenten. Studenten hebben namelijk vaak andere behoeften dan oudere volwassenen. Op het gebied van anticonceptie bijvoorbeeld. Maar ook speelt bij studenten het financiële plaatje vaak een grotere rol. Als student heb je het waarschijnlijk niet breed, waardoor het kiezen van een voordelige verzekering vaak het belangrijkste is. Hier kun je de beste studenten zorgverzekering vinden.

De populairste aanvulling: tandzorg

Zorgverzekering tandzorg

Wanneer je een ongeluk krijgt en je gebit schade oploopt, zal dit natuurlijk altijd vergoed worden door de verzekering. Maar vrijwillige ingrepen aan het gebit en periodieke controles door de tandarts worden dit niet. Daarom is tandzorg de meest gekozen aanvullende module bovenop de basisverzekering. Wat de beste tandarts zorgverzekering is, kun je hier ontdekken.

De deadline nadert

Maak tijd vrij om je goed voor te bereiden en goed te vergelijken. Nu heb je nog alle tijd, maar de deadline nadert. Zorg ervoor dat je tijdig een goed besluit kunt nemen.

.

Pin It