Geestelijke gezondheid

Het trainen van uw hersenen is net zo belangrijk als uw lichaam trainen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het lichaam gezond houden is natuurlijk erg belangrijk maar het is ook goed om aan uw hersenen te denken. Deze moet u ook gezond en fit houden om lang goed te kunnen blijven presteren. Wat voor brain training moet u precies doen en waar is het nou eigenlijk goed voor?

Onderzoek

Tijdens braingames zult u de belangrijkste cognetieve functies trainen zoals het geheugen, concentratie, logica en snelheid. Uit onderzoek is gebleken dat deze functies vanaf uw dertigste levensjaar al beginnen af te nemen. Er is sindsdien echter ontdekt dat de hersenen door braintraining kunnen veranderen. Door de training kunt u de verbinding tussen neuronen in uw hersenen verbeteren en kunnen de hersenen effectiever en sneller werken.

Het onderzoek naar de effecten van brain training is nog vrij nieuw dus niet alle resultaten zijn bekend. Zo is er uit een onderzoek gebleken dat wanneer u vier keer in de week uw hersenen stimuleert de kans om cognitief scherp te blijven naar mate u ouder wordt met 75% verhoogt.

Welke spellen zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw hersenen te trainen. Zo kunt u eens een leuk puzzelboekje halen met verschillende spellen er in. Wanneer u het boekje vaker te voorschijn haalt zult u ook merken dat u beter wordt in deze spellen en kunt kiezen voor een moeilijker boekje. Kijkt u geregeld ook spelprogramma’s op tv, deze kunt u ook gebruiken voor braintraining. Er zijn vaak apps te downloaden zodat u mee kun spelen met deze spellen. Er komen verschillende vragen aan bod als moeilijke rekensommen tot echte kennis vragen.

NeuroNation

Deze app heeft wel 25 verschillende oefeningen die u kunt doen. Het geeft u ook meer inzicht in de dingen waar u goed of minder goed in bent. Zo kunt u zicht richten op een onderdeel waar nog verbetering mogelijk is om zo een betere score te halen. Speel de spelen waar u goed in bent of maak een combinatie van verschillende spellen. U kunt dan ook bij houden wat u score in het begin is geweest en waar u na een paar dagen verbetering in heeft.

Train dus niet alleen uw lijf maar ook uw hersenen met de verschillende spellen.

.

Pin It