Menu
Zwangerschap

Blijf vitaal tijdens de zwangerschap

Gefeliciteerd je bent zwanger! Dat is natuurlijk heel mooi nieuws, maar helaas kan een zwangerschap ook wat minder fijne kwaaltjes met zich meebrengen. Zo heeft een groot deel van ze zwangere vrouwen in de eerste periode van de zwangerschap last van ochtend misselijkheid, maar ook vocht vasthouden is een veel voorkomend probleem. Zeker met het weer van de afgelopen tijd.

Er zijn wel een aantal tips die je kunt proberen om iets minder last te hebben van deze zwangerschapskwalen. Tegen ochtendmisselijkheid kun je in de ochtend een gewoon glas cola drinken. De cola maakt een soort filmpje in je maag, waardoor je minder snel een misselijk gevoel hebt.

Al iets eten voordat je je bed uitgaat. Hierdoor kan je maag zich rustig vullen, waardoor je misselijkheid kan afnemen. Bij inspanning kan dit juist erger worden. Dus vandaar dat het verstandig is het te eten in bed. Zaken die goed helpen zijn bijvoorbeeld een bakje vla, of een banaan. Je kunt er ook voor kiezen om een maaltijdshake te nemen. Alles in 1 shake! Makkelijk en voedzaam en je weet zeker dat je de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Zeker wanneer je te misselijk bent om gewoon te eten.

Heb je ook last van opgezette benen en vocht vasthouden? Dan is het belangrijk om regelmatig te bewegen en juist voldoende water te drinken. Dit zorgt er voor dat de vochthuishouding op peil blijft. Mocht dit niet helpen dan kun je er ook voor kiezen om compressiekousen te dragen. Door de graduele compressie verminderen compressiekousen je klachten. Denk aan zware vermoeide benen, dikke enkels, spataderen, oedeem of trombose.

Wellicht dat deze tips helpen om je klachten te verminderen, waardoor je lekker van je zwangerschap kunt genieten!