Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Prachtig buikje

Uit onderzoek is gebleken dat het grootste gedeelte van de Nederlandse vrouwen zich schaamt voor haar naakte lichaam. We voelen ons te dik, te wit, kortom; we zijn ontevreden. Maar liefst 47 procent van de vrouwen schaamt zich voor haar buik. 4 op de 10 vrouwen voelt zich te dik als ze naakt is en 16 procent voelt zich minderwaardig in vergelijking met anderen. Ons zelfbeeld is ontzettend verslechterd in de afgelopen jaren. Dames, we hoeven niet onzeker te zijn, we zijn mooi zoals we zijn! Toch aan de slag met uw ‘buikje’? Hieronder een aantal tips en trucs.

Feitjes
Zoals gezegd schaamt bijna de helft van de vrouwen in Nederland zich voor haar buik. Maar liefst 31 procent schaamt zich voor vetrolletjes, 19 procent over haar benen en 12 procent is niet tevreden met haar heupen. Drie jaar geleden was er een kwart van de vrouwen, die zich lekker in haar vel voelde zitten terwijl ze naakt was. Dit is tegenwoordig nog maar 13 procent.
Vaak is onzekerheid nergens voor nodig, veel vrouwen vinden zich te snel ‘te dik’. Heeft u inderdaad een te veel aan buikvet? Weet dan dat dit kan leiden tot hartproblemen, diabetes type 2, insulineresistentie en zelfs sommige vormen van kanker. Op het moment dat u te veel buikvet heeft, is het belangrijk om er wat aan te doen. U wordt er niet alleen zelfverzekerder van, maar ook gezonder.

Leeftijd
Bij het ouder worden komen er ook veranderingen in uw lichaam. De stofwisseling verandert met u mee. Bij het ouder worden heeft u minder calorieën nodig, veel mensen minderen niet in calorieën waardoor het vetpercentage omhoog gaat. Door alle hormoonwisselingen is het moeilijker, maar zeker niet onmogelijk om van uw overtollige kilo’s af te komen.

Vetten
Wat veel mensen vergeten, is dat er onverzadigde en verzadigde vetten zijn. Verzadigde vetten kunt u het beste zo veel mogelijk vermijden. Onverzadigde vetten zijn wel goed voor u. Kijk wel uit, te veel vetten is natuurlijk ook niet goed.

Slaaptekort
Slaaptekort of een onregelmatig slaappatroon verhoogt het risico op overgewicht. Nog een feitje; Slecht slapen vergroot de kans op diabetes type 2.

Stress
Stress heeft 2 effecten. U kunt er meer door gaan eten, maar het maakt ook het hormoon cortisol aan. Dit is het hormoon wat de hoeveelheid vet in uw lichaam verhoogt. Tijd om te ontspannen dus!

Oefeningen
Train niet alleen uw buikspieren. Het lichaam is één geheel, wat betekent dat alle spieren getraind moeten worden. Door meer spieren te gebruiken, verbrand je meer calorieën! U sport wel, maar u valt niet af? Sorry, maar dan sport u niet intensief genoeg. Verhoog de intensiteit van uw workout en u zult zien dat het gewenste effect komt!

Genoeg tips en trucs om van het overtollige buikvet af te komen. Het belangrijkste is, bent u gezond en bent u blij met uw lichaam? Doe het voor uzelf, niet voor een ander. Wees trots op uzelf!

Geplaatst door