Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Hoge hakken in de auto groot gevaar

Uit een Brits onderzoek blijkt dat zo’n 40% van de vrouwen regelmatig met hoge hakken draagt achtwer het stuur. Dit kan zeer gevaarlijk zijn en tot ongelukken op de weg leiden. In Groot Brittannië gaan er daarom nu stemmen op om ongepast schoeisel tijdens het autorijden te verbieden.

Voor dames is het een situatie die vaak voorkomt; met verkeerde schoenen achter het stuur stappen. In tegenstelling tot de heren moeten vrouwen moeten goed rekening houden met het schoeisel dat zij dragen tijdens het auto rijden. Met hoge hakken kan je gemakkelijk blijven haken. Daarnaast worden je tenen in de punt van je schoen bij elkaar gedrukt waardoor je helemaal geen pendaalgevoel meer hebt. Hierdoor kan je slecht gedoseerd gas geven.

Naast schoenen met hoge hakken zijn ook slippers een notoire oorzaak van veel ongelukken. Toch blijkt uit het onderzoek van de Britse vergelijkingssite Confused dat 39% van de vrouwen wel eens met flipflops aan rijdt en 16% met sandalen. Ruim 24% rijdt wel eens met blote voeten. Hoewel je hiermee meer grip hebt dan met bijvoorbeeld hakken is ook dit niet aan te raden.

Experts in Groot-Brittannie vinden dat het verboden zou moeten zijn om met ongepast schoeisel een auto te besturen. Zij gaan zelfs zo ver dat zij vinden dat hier een boete op moet komen en dat autoverzekeringen niet verstrekt mogen worden in deze gevallen. Tot die tijd kunnen vrouwen terecht bij vrouwenverzekeraar onna-onna.

Of het verbod er komt of niet; zorg er altijd voor dat je een extra paar platte schoenen in de auto hebt liggen.

Geplaatst door