Senioren

Tips voor een rechte rug

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Bij een ander zult u het al gouw opmerken maar bij u zelf heeft u het niet zo gauw in de gaten, een krommer rug. Als u er geen last van heeft zult u niet snel denken dat uw houding niet goed is. Er zijn echter een aantal tips waardoor uw houding beter wordt en u zult dan ook mindersnel last hebben van uw rug.

Oefening 1: tegen de muur staan

Zoek een muur in huis de helemaal vrij is zodat u er met uw rug tegen aan kunt staan. Zorg daarbij dat uw hele rug tegen de muur aan staat. De bolling in uw rug of uw holle rug moet dus ook de muur raken. Zorg dat uw knieën iets gebogen heeft zodat uw rug zich makkelijker kan ontsnappen en goed recht kan worden tegen de muur. Wanneer u deze oefening elke ochtend herhaald zult u merken dat u beter recht opstaat.

Oefening 2: Lig op een foamroller

Wellicht kent niet iedereen de foamroller maar het lijkt een beetje op een opgerold yogamatje. Als u hier met uw rug op gaat liggen kunt u uw schouders wat laten hangen. Dit help bij het stretchen van uw rug en zorgt voor ontspanning.

Oefening 3: Duw uw bekken naar voren

Deze oefening voert u staand uit. Zet daarbij beide handen op uw onderrug en duw uw heup naar voren. Dit helpt bij als u een holle rug heeft maar zal in het algemeen ook helpen bij een goede houding.

Oefening 4: Handen op uw achterhoofd

Heeft u last van uw schouders of boven in uw rug? Dan is het goed om beide handen op uw achterhoofd te leggen. De schouders komen even in beweging wat de doorbloeding bevorderd en ook zullen uw bolle schouders wat verlichten.

Het is dus goed om uw rug goed te rekken en strekken, dit zorgt voor ontspanning en een rechtere rug.

.

Pin It