Kinderziektes

Kinderen met gehoorverlies

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Al veertig jaar lang zet Phonak zich in voor het ondersteunen van kinderen met een gehoorverlies bij het optimaal realiseren van hun mogelijkheden. Een nauwe samenwerking met experts en een toegewijd team, hebben de ontwikkeling van hoortoestellen als Naída en Nios mogelijk gemaakt, waarmee de kwaliteit van leven van miljoenen kinderen over de hele wereld verbeterd is.

Gehoorverlies is de meest voorkomende zintuigelijke beperking bij kinderen. Vandaag de dag zijn er wereldwijd zo’n 170 miljoen kinderen met gehoorverlies die de rest van hun leven ondersteuning nodig hebben. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de toepassing van SoundRecover en Dynamic FM ongeëvenaarde resultaten oplevert in het spraakverstaan in een rumoerige omgeving en over grotere afstand. Twee omstandigheden die voor kinderen met gehoorverlies een grote uitdaging zijn. De robuuste vormgeving en de water- en vuilbestendigheid geven de kinderen een maximale bewegingsvrijheid in het dagelijks leven.

De afgelopen decennia heeft Phonak zich ingezet om kinderen te helpen hun mogelijkheden optimaal te realiseren. Samen met professionals in de hoorzorg, onderzoekers, onderwijzers, kinderen en hun families, heeft Phonak een reeks producten kunnen ontwikkelen speciaal voor deze kinderen. Vernieuwende toepassingen en technologieën zoals SoundRecover en Dynamic FM gecombineerd met een kindvriendelijk ontwerp maken de Phonak hoortoestellen uitermate geschikt voor kinderen van uiteenlopende leeftijden.

Voor een optimale spraak-taalontwikkeling is het belangrijk om alle spraakgeluiden goed te kunnen horen. Als een kind slechthorend is, kan het lastig zijn om de geruststellende, zachte stem van een ouder te verstaan en om te communiceren met vriendjes. Vooral letters in de hoge tonen zoals ‘s’, ‘sj’, ‘t’ en ‘f’ zijn vaak moeilijker te verstaan. SoundRecover verplaatst deze klanken naar een gebied waar ze wel hoorbaar zijn. Uiteenlopende onderzoeken hebben aangetoond dat kinderen die gebruikmaken van deze techniek een aanzienlijke verbetering laten zien in het herkennen en zelf produceren van spraak. Hierdoor zijn ze beter in staat om te leren en mee te doen met de wereld om hen heen.

De luisteromgeving van een kind verandert voortdurend. Het ene moment zit het nog in de wandelwagen, dan weer achterin de auto en vervolgens aan tafel of speelt het buiten met andere kinderen. Het spraakverstaan van een kind kan significant verminderen als het geluidsniveau verandert of als de spreker zich op enige afstand van het kind bevindt.

De vooraanstaande Dynamic FM-oplossingen van Phonak helpen lawaai, afstand, galm en slechte akoestiek te overbruggen. Een draadloze microfoon zorgt ervoor dat spraakgeluid van de spreker via FM-ontvangers direct wordt overgebracht naar het hoortoestel van het kind. Hierdoor is het mogelijk om ook spraak te verstaan onder lastige omstandigheden.

“Bij Phonak hebben we het ondersteunen van kinderen bij het realiseren van een optimale ontwikkeling altijd hoog in het vaandel gehad. Oplossingen als SoundRecover en Dynamic FM hebben het leven van kinderen met gehoorproblemen over de hele wereld veranderd”, aldus Angela Pelosi, hoofd Pediatrics bij Phonak. “Dat is voor ons de belangrijkste motivatie om onze producten en diensten te blijven verbeteren.”

.

Pin It