Menu
Make up

Waar kunt u uw make-up het beste bewaren?

Waarschijnlijk heeft u al uw make-up op één plek verzameld. In een mandje op de badkamer, uitgestald over de kaptafel of heeft u alles in een toilettas zitten? Sommige dingen zou u beter op een andere plek kunnen bewaren waardoor ze beter te gebruiken zijn of gewoon langer mee gaan. Ik geef u een aantal tips om uw make-up te bewaren.

Houdbaarheidsdatum

Hoewel het misschien een beetje vreemd klinkt heeft ook make-up een houdbaarheidsdatum. Als u dit langer bewaard kan het zijn dat het gaat klonteren of dat de structuur kan veranderen. Op diverse producten vindt u ook een icoontje van een pot hier staat vaak 6M, 12M, of 24M in. Dit zijn het aantal maanden dat een product goed te gebruiken is. Als u de verpakking nog niet open heeft gehad kan het zijn dat u het langer kunt bewaren.

Vochtige badkamer

De meest logisch plek om make-up neer te leggen is eigenlijk de badkamer. U wast uw gezicht waarschijnlijk en er hangt een grote spiegel met goed licht, maar dit is geen goede plek om het te bewaren. Op de badkamer is het vaak warm en vochtig. Door deze combinatie zal make-up juist snel hard worden, bederven of vervliegen. Ban ze dus uit uw badkamer.

Wel of niet in de koelkast?

Sommige beweren dat make-up langer houdbaar is als het in een koelkast bewaard wordt. Voor verschillende crèmes kan een koude omgeving er voor zorgen dat u het langer kunt bewaren. Voor make-up geldt dit alleen niet ook een te koude omgeving kan het minder lang houdbaar maken.

In de auto

Veel mensen zullen standaard wel een aantal producten in de auto hebben liggen. U kunt het snel even bijwerken als u ergens naar toe gaat of als u zich heeft verslapen. U heeft dan alles binnen handbereik in de auto. Nu is het klimaat in de auto erg verschillend, ’s nachts kan het er vriezen in de ochtend is het vaak vochtig en zodra de zon schijnt of de verwarming aan gaat is het er een sauna. Dit is ongeveer de slechtste plek om make-up te bewaren. Neem make-up beter mee in een make-up tasje in uw  handtas.

Verwarming of achter glas

Het is altijd handig om dingen op de vensterbank te zetten, u kunt hier makkelijk bij en er is altijd genoeg ruimte. Vaak is dit juist dicht bij een warmte bron. In de winter staat de verwarming hier aan en in de zomer zal het wegsmelten in het zonlicht. Make-up wordt daardoor snel zacht dus een mooie lippenstift zal snel smurrie worden.

Wat is de beste plek voor make-up

Make up houdt dus niet van te warm, te koud of te vochtig. Bewaar het op een plek in de schaduw waar de temperatuur een beetje gelijk blijft. Een schaduwplek op de slaapkamer of kaptafel is dus prima. De slaapkamer is vaak wat koeler en de verwarming zal hier ook minder snel aangaan dan in de woonkamer. Door hier aan te denken kunt u uw make-up dus langer met liefde gebruiken.