Menu
Beauty / Make up / Uiterlijke verzorging

Je wenkbrauwen tekenen op een natuurlijke manier doe je zo

Je ziet het steeds vaker: mensen die hun wenkbrauwen net een beetje meer aanzetten door ze bij te tekenen. Veel mensen doen dit en voelen zich hierdoor net een stukje fijner, of dit nou komt door zelfverzekerdheid of gewoon omdat ze het mooi vinden. Soms hebben mensen die dit proberen echter het probleem dat het er nogal nep en onnatuurlijk uit kan zien. Het kost misschien wat oefening, maar met een paar simpele tips lukt het jou ook om jouw wenkbrauwen er erg natuurlijk uit te laten zien!

1: Ga mee met de natuurlijke wenkbrauw

De eerste tip is ook meteen het belangrijkste. Het beste is om jouw wenkbrauw net zo te tekenen als hoe hij natuurlijk loopt. Op die manier krijg je namelijk de meest natuurlijke look en passen ze het beste bij jouw gezicht. Doe je dit niet, maar maak je er een beetje een andere vorm van, dan kan het er al snel onnatuurlijk uitzien. Volg daarom altijd de vorm die je al hebt!

2: Kies de juiste kleur

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende kleuren wenkbrauwpoeder of wenkbrauwpotloden te verkrijgen. Kies een kleur die bij jouw haar past. Gebruik je bijvoorbeeld een compleet andere kleur of tint, eentje die veel donkerder is bijvoorbeeld, dan ziet dit er al snel niet neutraal uit. Je kan ervoor kiezen om ze iets donkerder te maken, maar doe dit dan wel in een tint die past bij jouw haarkleur. Zo ziet het er niet vreemd uit als je de wenkbrauwen bijtekent.

3: Maak geen harde lijnen

Je wil voorkomen dat jouw wenkbrauwen er als een soort dikke lijn uit komt te zien. Dit voorkom je door geen gebruik te maken van dikke lijnen, maar door juist zachte lijnen te zetten. Je kan door de wenkbrauw te tekenen in meerdere zachtere lijnen veel makkelijker die natuurlijke uitstraling krijgen. In plaats van dat je een harde lijn om de wenkbrauw tekent en dit inkleurt, trek je lijnen door de hele wenkbrauw. Zo ziet het er niet zo hard uit en krijg je juist dat mooie, zachte effect.

4: Vind een product dat voor jou werkt

Er zijn verschillende producten voor de wenkbrauwen die je kunt gebruiken. Zo heb je wenkbrauwgel, wenkbrauwpoeder en wenkbrauwpotloden. Er zijn zelfs een soort crèmes die je kan gebruiken om je wenkbrauwen bij te tekenen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Experimenteer hiermee en kijk wat voor jou het fijnst werkt. Alleen zo kom je erachter wat het best bij jou past.