Gebit

Elektrisch poetsen de beste tip voor een goede mondverzorging

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Vraag jij jezelf af wat de beste manier is om je gebit te verzorgen? Het antwoord is heel simpel. Ga voor het gemak van het tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel.

Van een tandenborstel wordt snel gedacht, dat hij simpelweg de vuiltjes van het gebit verwijderd. Na een poetsbeurt hou je natuurlijk een lekker frisse smaak over. Een elektrische tandenborstel doet veel meer dan dat!

Voorkom gebits-of tandvleesproblemen met een elektrische tandenborstel

Iedereen is wel een beetje eigenwijs. In sommige situaties is dit niet erg. Wanneer het over de gezondheid van de mond gaat, kun je maar beter luisteren naar de professionals. Je tandarts zal het vast weleens gezegd hebben: ’Poets twee keer per dag, minimaal twee minuten lang met een elektrische tandenborstel.’’

Negeer de goede adviezen niet. Het gaat hier niet om een verkoperspraatje. In vele opzichten voorkom je een hoop problemen. Hou je tandartsbezoek bij een controle of wat tandsteen dat verwijderd wordt. Ga de grote ingrepen uit de weg. Simpelweg door dagelijks elektrisch tanden te poetsen.

Soorten problemen ontstaan door slecht tandenpoetsen

Wanneer wij het over gebits-of tandvleesproblemen hebben, komen er redelijk wat voorwerpen voorbij. Door je tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel kan dit makkelijk voorkomen worden. Hieronder enkele voorbeelden:

 1. Cariës – goed kunnen bereiken van de ruimtes tussen de kiezen en tanden
 2. Tandplak – verwijderen van nieuwe en oude vuiligheden
 3. Tandsteen – wegpoetsen van tandplak, zo kan tandsteen ook niet ontstaan
 4. Gingivitis – veroorzaakt door bacteriën in tandplak

Poetskracht voor o.a. tandplakverwijdering

Er zijn verschillende manieren om tandplak te verwijderen. Een elektrische tandenborstel is hiervoor de perfecte tool. Dit komt door de poetskracht die de motor heeft. Het gaat om de pulsaties, oscillaties en rotaties.

Een sonische tandenborstel heeft een lange opzetborstel en trilt en poetst tandplak weg in een zijwaartse beweging. Dit noemen we pulsaties. Een roterende-oscillerende tandenborstel heeft (vaak) een ronde opzetborstel. De borstelharen draaien alle kanten op in een ronde beweging.

Je kunt het eigenlijk zo zien: een handtandenborstel kan het werk niet doen,

dat een elektrische tandenborstel doet. Het is altijd een vooruitgang voor je gebit als je kiest voor het tandenpoetsen met een elektrische borstel.

Gepaste opzetborstels voor speciale verzorging

Ieder gebit is anders. Daarom is er voor iedereen een andere mondverzorging nodig. Bij het gebruik van een elektrische tandenborstel is er heel veel keus als het gaat om opzetborstels. Iedere opzetborstel heeft ook een andere functie. Zo bestaan er opzetborstels voor de volgende soorten mondverzorging:

 • Dagelijkste tandplakverwijdering
 • Tandvleesverzorging
 • Flossen van de tanden
 • Polijsten van het gebit
 • Gevoelige tanden
 • Beugels, kronen en implantaten
 • Kinder-opzetborstel

Elektrische tandenborstel helpt je bij het beter poetsen

Een elektrische tandenborstel is een slim apparaat. Vrijwel iedere tandenborstel heeft een timer. Deze timer zorgt ervoor dat je minimaal 2 minuten poetst. Dit is de tijd die een tandarts aanraadt. Je gebit zal er een stuk meer op vooruit gaan.

Sommige elektrische tandenborstels hebben ook een Bluetooth functie. Deze functie zorgt ervoor dat er verbinding kan worden gemaakt met een smartphone. Philips Sonicare en Oral-B hebben beide een App. De App stuurt  aan tijdens het poetsen en adviseert hoe het poetsen eventueel verbeterd kan worden. De poetsgegevens worden ook opgeslagen. Handig om even terug te kijken.

Advies van dé tandenborstelexpert

Iedereen heeft weleens last van keuzestress. Het uitkiezen van een elektrische tandenborstel kan te vergelijken zijn met een supermarkt binnenlopen en 100 soortgelijke producten te zien. Jij staat dan vast ook lang voor de schappen en gaat dan alsnog navraag doen.

Neem contact op met Tandenborstel.com om de juiste elektrische tandenborstel te kiezen. Ben je niet zeker welke opzetborstels je het beste kunt gebruiken? Dan kun je hier ook zeker naar vragen. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in verschillende mondverzorgingsproducten. Jouw mondverzorging zal weer tiptop zijn!

.

Pin It