Menu
Sport

Vijf redenen om genoeg te bewegen

Iedere volwassene moet minimaal een half uur bewegen per dag, maar een groot deel van de mensen haalt deze richtlijn niet. Heb jij ook niet voldoende motivatie om een half uur per dag te bewegen? Lees dan in dit artikel waarom je dit toch zou moeten doen en laat je motiveren om iedere dag een half uurtje te wandelen, te fietsen of te gaan sporten.

Reden 1: van bewegen val je af
Ben je al een tijdje ontevreden over je gewicht, maar lukt het maar niet om van de overtollige kilo’s af te komen? Dan komt dit waarschijnlijk omdat je niet genoeg beweegt. Gezond eten is belangrijk, maar de combinatie van gezond eten en voldoende bewegen zorgt er uiteindelijk voor dat je echt kunt afvallen.

Reden 2: je krijgt er energie van
Misschien moet je er niet aan denken om na een lange werkdag nog te gaan sporten, maar van beweging krijg je juist energie. Ga je op de bank zitten of liggen, dan blijft je energieniveau laag. Ga je wandelen, fietsen of intensief sporten, dan zet je je lichaam even aan het werk en hier krijg je juist een energie-boost van.

Reden 3: beweging is goed voor het hart
Door regelmatig te bewegen, verminder je het risico op hart- en vaatziekten. Zeker als je een aanleg hebt voor deze ziektes, is het verstandig om iedere dag een half uur te bewegen.

Reden 4: beweging verlaagt het cholesterolgehalte
Vooral veel mensen van middelbare leeftijd hebben er last van: een te hoog cholesterolgehalte. Beweeg je onvoldoende, dan wordt de hoeveelheid cholesterol in het bloed alleen maar hoger en dit kan gevaarlijk zijn. Wil je het cholesterolgehalte verlagen, dan raden wij aan om in ieder geval een half uurtje per dag te wandelen.

Reden 5: beweging heeft een positief effect op het afweersysteem
Veel mensen weten het niet, maar bewegen heeft een positief effect op het afweersysteem. Beweeg je regelmatig, dan ben je beter bestand tegen infecties en virussen, zoals onder andere een verkoudheid.