De voordelen van ooglaseren op een rij

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de ogen te laten laseren en dit is niet voor niets. Het laseren van de ogen brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee, die we in dit artikel kort beschrijven. Twijfel jij over ooglaseren? Lees dan hier waarom dit interessant kan zijn en je kunt gemakkelijker beslissen of je deze behandeling echt wil ondergaan.

Je hebt geen bril of lenzen meer nodig

Vind je het vervelend om altijd een bril te moeten dragen of heb je regelmatig last van je lenzen? Dan kun je je ogen laten laseren om ervoor te zorgen dat je nooit meer een bril en/of lenzen hoeft te dragen en toch altijd goed kunt zien. Bijkomend voordeel voor brildragers: je hebt geen last meer van de regen of van damp, maar ziet altijd goed.

Wel is het goed om te weten dat je alleen je ogen kunt laten laseren als je voor langere tijd dezelfde sterkte hebt gehad. Je kunt namelijk niet je ogen laten laseren voor een bepaalde sterkte, om vervolgens weer slecht te zien door het verder achteruit gaan van je zicht. Verander je nog van sterkte, dan moet je wachten met het laseren van je ogen.

De behandeling is niet ingrijpend en duurt maar kort

Veel mensen zien ooglaseren als een heftige behandeling, maar in feite heb je de behandeling er zo op zitten. Je hoeft echt niet de hele dag onder het mes en hoeft zelfs niet lang te revalideren na de behandeling. Na 48 uur kun je weer goed zien. Dit betekent dat je slechts twee dagen uit de running bent en hierna gewoon weer verder kunt met je dagelijkse bezigheden.

De behandeling is vrijwel pijnloos

Er zijn enkele ooglaserbehandelingen die pijnlijk kunnen zijn, maar de meeste behandelingen bij goede klinieken zijn vrijwel pijnloos. Ook als je kleinzerig bent hoef je je geen zorgen te maken dat je veel pijn krijgt door het laseren van je ogen. Niet tijdens de behandeling, maar ook niet daarna.

Geplaatst door