Vrije tijd

Zit je niet zo lekker in je vel? Een hobby kan je helpen!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De afgelopen anderhalf jaar zijn een enorm bewogen tijd geweest. In deze tijd waarin dingen gebeuren die we allemaal nog nooit hebben meegemaakt wordt onze mentale weerbaarheid flink op de proef gesteld. Bij veel mensen hebben de afgelopen anderhalf jaar dan ook een grote impact gehad op de mentale gezondheid. Het aantal mensen dat niet zo lekker in hun vel zit is hoger dan ooit en daarmee ook het aantal depressies, burnouts en mensen met stress. Een manier om hiermee om te gaan is door dingen te doen die je niet laten denken aan de huidige situatie. Een perfecte uitkomst hierin is het vinden van een nieuwe hobby! Omdat een hobby je mentaal snel weer op de rit kan helpen geven we je in deze blog enkele voorbeelden van hobby’s waar je zelf misschien nog wel nooit aan gedacht hebt!

Je eigen eten/drinken produceren

Een hobby die eigenlijk bij iedereen wel aanslaat is het produceren van je eigen eten of drinken. Dit is zo’n mooie hobby omdat je hier niet alleen je tijd in kunt stoppen, maar je het eindresultaat ook nog eens kunt consumeren. Het is dan ook niet zo gek dat het brouwen van bier of het bakken van je eigen brood steeds populairder wordt! Doordat je het product zelf consumeert weet je ook precies wat je de volgende keer anders of beter moet doen. Hierdoor word je al snel goed in deze hobby en zal dit dus ook erg veel voldoening geven.

Dieren

Wanneer we over dieren als hobby praten dan hebben we het niet over een ‘normaal’ huisdier, maar meer over een serieus dier dat een hoop verzorging en tijd vereist. Een mooi voorbeeld hiervan is het houden van een paard. Om het paard goed te verzorgen dien je hier een hoop tijd in te steken en kan dit al snel een tijdrovende hobby zijn. Je dient het dier namelijk ook te verzorgen als je er niet bent. Dit doe je bijvoorbeeld middels vliegendekens of vliegenmaskers om het dier te beschermen tegen vervelende vliegen. Doordat je ook een zorgplicht hebt buiten de tijd om die je met het paard spendeert zul je de hobby al snel serieus nemen. Je dient je bezoek voor te bereiden en rekening te houden met wanneer je het paard weer kan verzorgen. Om deze voorbereiding een goede invulling te geven dien je over tal van paardenspullen te beschikken. Wanneer je hiernaar op zoek bent kunnen we je de webshop van Paardendrogist aanraden, je vindt hier alles wat je ooit nodig zult hebben om je paard te verzorgen!

.

Pin It