Recepten

Plaattaart met pompoen, rucola en rode ui

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Deze plaattaart is een feestje op de eettafel! De pompoen, rucola en rode ui zijn een smaakvolle en kleurrijke combinatie. Lekker én verantwoord, want de taart is helemaal plantaardig! Kijk voor meer plantaardige inspiratie op zokanhetook.nu

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 600 g kikkererwten uit blik
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • 25 g rucola
  • 100 ml water
  • 2 rode uien
  • ½ flespompoen
  • 2 tl ras-el-hanoutkruiden

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten uit blik uitlekken, spoel ze af onder de stromende kraan en laat uitlekken. Doe 2/3 van de uitgelekte kikkererwten in een keukenmachine samen met de helft van het water en maal tot een gladde puree. Voeg het kikkererwtenmeel toe, breng op smaak met zout en peper en mix tot een stevig beslag.
  2. Verdeel het kikkererwtendeeg over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verwijder de schil van de flespompoen en snijd de flespompoen in zo dun mogelijke plakken. Verwijder de schil van de rode uien en snijd de rode ui in dunne ringen. Doe de overgebleven kikkererwten samen met de ras-el-hanourkruiden en een scheutje zonnebloemolie in een kom en hussel door elkaar.
  4. Haal de kikkererwtenbodem uit de oven en verdeel hier de plakjes flespompoen en ui over, gevolgd door de kikkererwten. Bak de plaattaart nog 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal de plaattaart uit de oven en garneer met rucola.

Fotocredits: #zokanhetook

.

Pin It