Dranken

Waar thee wel niet goed voor is

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Er zijn veel mensen die wel een een kopje thee houden. Lekker even theeleuten met een vriendin of geniet samen van een high tea. Thea kan echter ook bijzonder werkingen hebben en kan zo helpen klachten te verminderen. Welke thee kunt u waarvoor gebruiken?

Inhoud

Waar bestaat thee uit?

Net als in koffie zit er in thee ook cafeïne, dit is een opwekkend stofje dat u waakzaam en alert houdt. Daarnaast bestaat thee uit 25% Catechine wat u waarschijnlijk zult beschermen tegen hart en vaatziekten. Daarnaast zijn er veel vitamine en minerale te vinden in thee en ook het stofje tannine. Tannine werkt vocht afdrijvend dus er zijn alleen maar plus punten te vinden in thee.

Groene thee helpt bij afslanken

De blaadjes van groen thee wordt gestoomd waardoor het meer van zijn goede stoffen behoudt. Zo heeft groene thee een vochtafdrijvende en reinigende werking. Het heeft een ook een gunstig effect op de vetstofwisseling waardoor calorieën sneller verband worden en er minder suikers omgezet worden in vetten.

Drink zwart voor uw hart

Echt bewezen is het nog niet maar er zijn veel aanwijzingen dat zwarte thee de kans op hart en vaatziekten verlaagt. Iemand die meerdere koppen zwarte thee drinkt op een dag heeft 30% minder kans op verkalking van de slagaders.

Minder kans op suiker

Als u drie of meer koppen thee op een dag drinkt verminderd dit de kans op Diabetes type 2. Het heeft dus een gunstig effect op het lichaam en kan de kans op diabetes met 40% verlagen

Kamillethee voor het slapen

Wanneer u stress heeft of last van slapeloosheid heeft dan kan kamillethee een goede oplossing zijn. Kamille bevat een kalmerende werking wat het lichaam makkelijker kan laten ontspannen ideaal voor het slapen gaan.

Minder hoofdpijn door Gemberthee

Gemberthee kan verschillende soorten hoofdpijn helpen verlichten, zo wordt het ook vaak gedronken wanneer iemand last heeft van migraine. Het helpt ook goed wanneer uw neus dicht en bij problemen met de luchtwegen.

Een lekker kopje thee kan dus ook een hele andere werking. Zorg goed voor u zelf door dagelijks een kopje thee te drinken.

.

Pin It